2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da antrenman sahası krizi patlak verdi. Beyaz grup ekibi, antrenman yapacak saha olmaması nedeniyle şehre 55 kilometre mesafedeki Devrek İlçe Stadı’na gidip gelecek. Bu durum karşısında isyan noktasına gelen teknik direktör Mustafa Özer, antrenman sahası sorununun biran önce çözülmesini istedi.

2023-2024 sezonunun ilk maçını geçen hafta Trabzon deplasmanında oynayan Zonguldak Kömürspor, 10 Eylül Pazar günü Esenler Erokspor’la oynayacağı ikinci hafta maçına odaklandı.

Bir günlük izinin ardından dün kulüp tesislerinde toplanan Zonguldak Kömürspor, haftanın ilk antrenman uygulamasını Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirdi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından zeminin korunması adına uygulanan kısıtlama nedeniyle Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nı haftada en fazla iki defa kullanabilen Kırmızı-Lacivertli takım, kent merkezinde doğal zeminli ikinci bir saha olmadığı için büyük bir problemle karşı karşıya kaldı.

Sakatlık riski dolayısıyla takımı sentetik zeminli sahaya sokmak istemeyen ve bu düşüncesinde sonuna kadar haklı olan teknik direktör Mustafa Özer, kısa sürede çözülmesi mümkün gözükmeyen sorun üzerine, çareyi 55 kilometre uzaklıktaki Devrek İlçe Stadı’na gitmekte buldu.

Bugün saat 16.00’da yapılacak antrenman uygulamasını Devrek İlçe Stadı’na göre programlayan Özer, takımla birlikte saatler öncesinden yola koyulup Devrek’in yolunu tutacak.

Burada 1,5 saat yapılacak antrenman uygulamasının ardından duş alma imkanı bulmadan Zonguldak’a geri dönecek olan takımın, Perşembe günkü antrenman uygulamasını nerede yapacağı ise şuan için belirsizliğini koruyor.

Sezonun henüz başında karşı karşıya kalınan ve çözüm üretilmesi zor görünen antrenman sahası sorunu nedeniyle hemen her gün kilometrelerce yol gitmek zorunda kalan Zonguldak Kömürspor’un bu durumu “göçebe futbol” olarak yorumlandı. 2. Ligde mücadele etmesine rağmen yerleşik bir düzene sahip olmayan takımın, antrenman için 110 kilometre yol kat edecek olması, hem teknik direktör Mustafa Özer’i, hem de futbolcuların motivasyonlarının aşağıya düşmesine neden oldu.

SPOR SERVİSİ

1-216B1A38576B1A3890

Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı

Editör: Hüseyin EKİNCİ