Vatandaşları Türk Lirası’na yönlendirmek isteyen bankanın yaptığı bu hamle ile ilk etapta yüzde 30’un altına gelen mevduat ve etkileşimli olarak kredi faizler oranlarının yukarı taşıması bekleniyor. Piyasada faizin ciddi bir alternatif olduğu döneme girildiği belirtilirken, borsaya bir miktar destek gelebileceği de kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) çok önemli bir karara imza attı. Kur Korumalı Mevduat’ta (KKM) 3.36 trilyon liraya dayanan hesaplar için getirilen bütün düzenlemeler liralaşma stratejisi kapsamında geri kaldırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, KKM’den TL vadeli mevduata dönüşüm hedefi devreye alındı.

Merkez Bankası yaptığı açıklamayla, KKM’den TL mevduata geçişin sağlanarak Kur Korumalı Mevduat’ın azaltılmasının gözetildiğini vurgularken TL vadeli mevduatın desteklenerek makro finansal istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlanması amaçlandığı kaydedildi. Açıklamada Merkez Bankasınca kur koruma desteği sağlanan hesaplardan TL hesaplara geçiş ve kur korumalı hesapların belli oranda yenilenmesinin hedeflenmesine, kur koruması bulunmayan TL payı seviyesinde artış hedefine geçilmesine karar verildiği duyuruldu. (Haber merkezi)

Gizemnur bulundu! Eve hapsedilmiş! Gizemnur bulundu! Eve hapsedilmiş!

AK Parti İl Başkanının oğlundan acı haber! AK Parti İl Başkanının oğlundan acı haber!

Soğan 50 TL yolunda Soğan 50 TL yolunda

Otoparkta ceset bulundu! Otoparkta ceset bulundu!

Yolcu otobüsü şarampole uçtu; 12 ölü, 19 yaralı Yolcu otobüsü şarampole uçtu; 12 ölü, 19 yaralı

Editör: Murat Barutçu