LGS başvurusunda son gün! LGS başvurusunda son gün!

Okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiyeciler hazırlıklarını tamamladı. Fiyatların geçen seneye oranla arttığını ifade eden esnaf Cemal Karaman, Okul hazırlıkları henüz biz gelmişler kendilerimiz kırtasiyeciler olarak okul hazırlıklarınızı tamamladık. Çok güzel son dönemlerine kaldı. Ama vatandaşın daha henüz ilgisi yok.

Alışverişler hızlı bir şekilde başlamadı. Fakat geçen seneye göre zam oranları yaklaşık Yüzde iki yüzlere, iki yüz yirmilere dayanan fiyat oranlarında zamlanma var kırtasiye ürünlerinde. Fakat diğer bir açıdan baktığımızda da kırtasiye ürünleri, diğer ürünlerle kıyasladığımızda örneğin gıdayla temizlik malzemesiyle karşılaştırdığımızda zam oranlarımız bizlerin az. 

Örneğin yani bizlerde halen daha kurşun kalemi dört liraya, üç liraya, beş liraya, kurşun kalemler, sulu boyalar 50 lira, 60 lira, 100 lira. Buna göre baktığınızda bir domatesin kilosu 30 lira. Dolayısıyla kırtasiyedeki fiyat zamlanma Çok fazla değil. Diğer sektörlere oranla. Vatandaşlarımızın alım güçleri tabii ki düşük. Bu nedenle de alışverişler henüz başlamadı. Önümüzdeki haftanın başından itibaren hareketlenmenin başlanacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-08-25-at-13.05.46-(1)

Editör: Murat Barutçu