Okulların açılmasına iki haftadan az bir süre kala velilerin okul malzemesi alışverişleri de başladı. Zonguldak kent merkezi ile AVM’lerde bulunan kırtasiye satıcıları ile zincir marketler arasında gözle görünür bir rekabet de yaşanıyor.

Bu arada bazı satıcıların aşırı fiyatlardan kırtasiye malzemesi sattıkları da gözlerden kaçmıyor, bunlar arasında basit bir kalemtıraşı 90 liradan, silgiyi 80 liradan satanlar da var.

Bazı işyeri sahipleri “aşırı yüksek fiyatlarla bizim bir ilgimiz yok, satın aldığımız malın üstüne yüzde 10, yüzde 20 koyarak satış yapıyoruz ancak bizlerde bunları zamlı satın alıyoruz. Hükümetin uyguladığı zam politikası ekonomiye yansıyor buradan da tezgâhları vuruyor. Bu da okul alışverişi için sokağa çıkan velilerin yakınmalarına neden oluyor. Veliler haklılar ama gelinen bu noktada yapabilecek bir şey yok. Fiyatların sabitlenmesi için enflasyonun düşmesi gerek ama böyle bir beklenti de yok” şeklinde görüş belirten satıcılar böyle giderse gelecekte daha pahalı kırtasiye malzemesi satmalarının kaçınılmaz olduğunu belirttiler. (Sermet Aksu)

Gizemnur olayından yeni detaylar! Evlilik vaat edilmiş! Gizemnur olayından yeni detaylar! Evlilik vaat edilmiş!

Gizemnur bulundu! Eve hapsedilmiş! Gizemnur bulundu! Eve hapsedilmiş!

AK Parti İl Başkanının oğlundan acı haber! AK Parti İl Başkanının oğlundan acı haber!

Otoparkta ceset bulundu! Otoparkta ceset bulundu!

Sokak ortasında genç kızların fotoğrafını çekmişti, serbest bırakıldı! Sokak ortasında genç kızların fotoğrafını çekmişti, serbest bırakıldı!

Yolcu otobüsü şarampole uçtu; 12 ölü, 19 yaralı Yolcu otobüsü şarampole uçtu; 12 ölü, 19 yaralı

Editör: Murat Barutçu