Kastamonu Haber – Kastamonu Üniversitesi, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğünün destekleriyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi işbirliğiyle Bartın’da bulunan Kirazlıköprü Barajı’nın su kalitesini ve su kirliliğini araştırarak, turizme kazandırılması noktasında çalışma yapacak.

YKS başvuruları  bugün sona eriyor YKS başvuruları bugün sona eriyor

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ekrem Mutlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Kirazlıköprü Barajı’nın Mevcut Su Kalitesi ve Su Kirliliği Durumu ile Turizm Faaliyetlerine Kazandırılması” isimli proje, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğünden hibe almaya hak kazandı.

Doç. Dr. Ekrem Mutlu yürütücü olarak yer aldığı projede, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Özkan’nın proje koordinatörü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Kükrer’in Proje Koordinatör Yardımcısı ve Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Alev Sökmen’in ve Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Filiz Özcan’ın araştırmacı olarak görev alacak.

Proje, milli park yakınında olan Bartın Kirazlıköprü Barajı’ndan sediment örnekleri alarak baraj gölünün kirliliğini belirlemek, barajın ekolojik anlamada sahip olduğu değere ulaşmak ve bu değerin kaybolmaması için öneriler sunmak, baraj gölü kıyısında erozyon ve taşkın kontrollerinin yapılarak mikro iklim aşamalarını ortaya çıkarmayı amaçlıyor. İHA

Editör: Virda Şahin