İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, ne genel merkezlerinin ne de şahsının kimseye milletvekili sıralaması için söz vermediğini söyledi.

6’lı masanın 5’i, bir YRP etmedi 6’lı masanın 5’i, bir YRP etmedi

Benim ya da sayın genel başkanımızın herhangi bir arkadaşımıza “Sen 1’inci sıra milletvekili adayımızsın” diye bir sözü varsa gelsin bizimle de paylaşsın diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, önemli olanın Zonguldak’tan milletvekilleri çıkartmak olduğunu belirterek açıklamasına şöyle devam etti:

KİMSEYE SÖZ VERMEDİK

“14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimize milletvekili aday adayları başvuruları tamamlandı. Nisan ayının 9’unda 5 kişilik milletvekili listemiz açıklanacak bizde bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Partimize 12 kişi milletvekili aday adaylığı müracaatı taptı. Bu müracaatları gerçekleştiren bazı arkadaşlarımız sağda-solda halktan destek görmek açısından vatandaşlarımız ile teşkilatlarımızla bir araya geliyor ve şöyle sözler sarf ediyor “Ben Genel Merkez tarafından 1’inci sıra milletvekili adayıyım” diyor. Bir diğer arkadaşımız da “ben genel merkezden söz aldım 1’inci sıra milletvekili adayıyım” bazı arkadaşlarımızda çıkmış “Ben İl Başkanından söz aldım.” Değerli arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum; Demokrasinin gereğini önde tutan Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener partimizin kurucular kurulu olan çok değerli genel idare kurul üyeleri, milletvekilleri, genel başkan yardımcılarının hepsini sen benim 1’inci sıra milletvekili adayımsın ya da kontenjan adayımsın demeden hepsini sandığa gönderdi. Hepsini seçime gönderdi. Eğer öyle olsaydı sayın genel başkanımız kurucular kurulunda bulunan ve A Takımı dediğimiz kadrosunu bile sandığa göndermezdi.

BU SÖYLEMLER ADAYLARIMIZA VE BİZLERE ZARAR VERİR

Şunu buradan açıklıkla söylüyorum; Arkadaşlar sizler İyi Parti gömleğini giymiş milletvekili aday adaylarısınız. Yapmış olduğunuz bu tür söylemler, açıklamalar sizlere de bizlere de zarar verir. Benim ya da sayın genel başkanımızın herhangi bir arkadaşımıza “Sen 1’inci sıra milletvekili adayımızsın” diye bir sözü varsa bunu gelsin burada bizlerle paylaşsın. Böyle yalan haberlerle milletin çalışmalarını etkilemesin. Kamuoyunda algı yaratmasın. Önemli olan İyi Partinin yükselmesidir.

SIRALAMA İÇİN GENEL MERKEZİMİZLE İSTİŞARE EDECEĞİZ

Tabi ki aday adayı olan arkadaşlarımızın hepsi kıymetlidir ama geldiğimiz noktada bu listede 5 milletvekili adayımız olacaktır. Bu 5 adayda bizim için çok kıymetli olacaktır. Listeye girmeyen arkadaşlarımızın da kenarda kalmaması gerektiğini ve partimizin içinde aktif görevler almasını öngörüyorum. Biz teşkilatlarımızla, 8 ilçe başkanımız ve yönetimiyle, beldelerimizle her daim sahalarda olacağız. El ele verip Zonguldak’ta milletvekilleri çıkaracağız. Arkadaşlarımız bizlerle birlikte gezebilir, iftar programlarına katılabilir. Bizim kapımız 12 milletvekili adayımıza da sonuna kadar açık. Milletvekili sıralaması için genel merkezimizle istişare edeceğiz ve birlikte karar vereceğiz diye düşünüyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin