Serik Belediyespor maçında Zonguldak Kömürspor tribününe ayrılan kontenjan sayısı belli oldu Serik Belediyespor maçında Zonguldak Kömürspor tribününe ayrılan kontenjan sayısı belli oldu

2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da yönetim, gündeme bomba gibi düşen şike iddiasına yönelik açıklamada bulundu.

Geride kalan 2022-2023 sezonunun 31’inci haftasında, 9 Nisan Pazar günü deplasmanda oynanan ve ev sahibi Kocaelispor’un 3-0 üstünlüğüyle sona eren Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor maçını hedef alan şike iddiaları doğrultusunda konuşan Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir, spor kamuoyunda çıkan haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını, çıkan haberlerin maksatlı yapıldığını öne sürdü.

Her deplasman maçı gibi Kocaeli’ye bir gün öncesinden gidip anlaştıkları otelde kampa girdiklerini dile getiren Hürfikir, maçın oynandığı tarihin Ramazan ayına denk gelmesi münasebetiyle ev sahibi Kocaelispor Başkanı Engin Koyun tarafından iftar yemeğine davet edildiklerini belirtti.

Yönetim olarak iftar davetine icabet ettiklerini, başka herhangi hiçbir maksatlarının olmadığının altını çizen Sportif AŞ Başkanı, “Zonguldak Kömürspor’u böyle kirli oyunların içine çekmeye çalışan Kocaeli ve İzmir basınını kınıyorum. Haberlere konu olan fotoğraf, iftar yemeğinde çekilmiş fotoğraftır. Zonguldak Kömürspor köklü bir camiadır. Böyle kirli oyunların içinde hiçbir zaman olmaz, olamaz, olmayız. Kocaelispor Kulübü de böyle mesnetsiz, kirli, pis olayların içinde yer almaz. Böyle kirli oyunlara ihtiyaçları yoktur. Kocaelispor bizim maçta ilk defa kazanmadı. Biz de ilk defa Kocaeli deplasmanında yenilmedik. Bizim maça gelesiye kadar zaten 3 puan farkla liderdiler. Belli aralıklarla çıkan bu haberlerin maksatlı haberler olduğunu düşünüyorum. İki köklü ve güzide kulübü zan altında bırakıyorlar. Bu haberleri yapanları, yaptıranları esefle kınıyorum. Kulüp olarak gerekli hukuki haklarımızı kullanacağız. Bu haberleri yapanları, yaptıranları bir bir ortaya çıkarıp gerekli adli işlemleri başlatacağız. Yok öyle, ‘çamur at, izi kalsın’. Bu işin peşini bırakmayacağız. Savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Zonguldak Kömürspor’u kimse böyle iğrenç olayların içine çekemez. Kimsenin bizi Türk spor kamuoyununda küçük düşürme hakkı yok. Bizler bu tür kirli işlerin içinde hiçbir zaman olmadık. Bizi bu kirli oyunun içine kimse çekmeye çalışmasın.” şeklinde konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ