Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen U16 Türkiye Futbol Şampiyonası için geri sayıma geçildi. İllerinde şampiyon olan 114 takım, 27-30 Nisan tarihleri arasında 20 farklı il merkezinde tur arayacak.

İl merkezleri arasında Zonguldak da var. Kömür diyarı Karaelmas, futbolda bu sezon ilk kez bir Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı

Fener sahasında 27 Nisan Perşembe günü başlayacak birinci kademe müsabakalarında, Ankara’dan Hacettepespor 1945, Bartın’dan Gençlerbirliği, Çankırı’dan Yurdumspor, Bolu’dan Kıbrıscıkspor, Düzce’den 1905 Spor, Karabük’ten 5000 Evlerspor olmak üzere 6 il şampiyonu takım mücadele edecek. Birbirinden yetenekli futbolcuları ağırlayacak Zonguldak, Fenerbahçeli Arda Güler tarzında yeteneklerin futbol resitaline tanık edecek.

4 gün sürecek şampiyona heyecanı sonunda Zonguldak birincisi olan takım, ikinci kademe turuna yükselecek.

ZONGULDAK TEMSİLCİLERİNİN GRUPLARI DA BELLİ OLDU

Zonguldak Sarayspor Çorum, Zonguldak Kömürspor Düzce’de mücadele edecek

Öte taratan, Zonguldak’ta U16 Futbol Ligi Play-Off A ve B grubu birincileri Zonguldak Kömürspor ile Zonguldak Sarayspor’un grup merkezleri ile rakipleri de belli oldu.

Düzce grubuna düşen Zonguldak Kömürspor’un rakipleri arasında İstanbul Damlaspor, İstanbul Çubukluspor, Bursa Kafkasspor, Bursa Fethiye İdmanyurdu, Sakarya Harmanlıkspor var.

Çorum grubunda yer alan Zonguldak Sarayspor ise, Ankara Alkula Gençlik ve Spor, Ankara Sincan Belediyespor, Samsun Bafra Mevlanaspor, Samsun Yolspor ve Kırıkkale Büyük Anadoluspor’la birlikte tur mücadelesi verecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ