Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, sokaklarda başıboş dolaşan köpeklerin neden olduğu güvenlik sorunlarına dair endişe verici bir olay yaşandı. Soğuksu Mahallesi'nde, başıboş gezen 4 köpek, sokakta yürüyen bir kadına aniden saldırdı. Olay, kadının köpeklerin ani saldırısına karşı ne yapacağını bilemez bir durumda kalmasıyla daha da ürkütücü bir hal aldı.

Köpek saldırısına maruz kalan kadın, anlık bir refleksle elini ve ayağını sallayarak, köpeklerden son anda kurtulmayı başardı. Ancak bu olay, başıboş sokak köpeklerinin neden olduğu potansiyel tehlikelere karşı mahalle sakinlerinin tedirginliğini artırdı. Sokak köpekleriyle karşılaşma korkusuyla dışarı çıkan vatandaşlar, bu durumun çözümü için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Özellikle çocukların ve yaşlıların sıkça bulunduğu mahallelerde artan başıboş köpek sayısı, yerel halk arasında güvenlik kaygılarına yol açıyor. Vatandaşlar, belediye ve ilgili kurumların bu soruna çözüm bulmalarını talep ederek, sokak köpeklerinin kontrol altına alınmasını ve mahallelerdeki güvenlik önlemlerinin artırılmasını istiyor. Bu tür olayların önlenmesi adına alınacak tedbirlerle ilgili yetkililerden açıklama bekleniyor.

Öte yandan, aynı konu Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde de sıkça gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde Çaycuma’da bazı vatandaşlar köpek saldırılarına maruz kalmıştı. Bazı vatandaşlar ise bu konu ile ilgili çözüm bulunamaması nedeniyle kendilerini tasvip edilmeyecek şekilde korumuş ve hayvanlara zarar vermişti. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

kilimli-köpek-saldırı-(2)

Kamil Altun oyunu kullandı Kamil Altun oyunu kullandı

kilimli-köpek-saldırı-(1)

Editör: Murat Barutçu