Kilimli Belediyesi işçileri adına Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş açıklama yaptı. Belediye işçileri sözleşmede yer alan; Temmuz ayında memur maaşlarının artmasıyla birlikte kendilerine yapılması gereken zamların yapılmadığını vurgulayarak, yasal haklarının belediye tarafından yerine getirilmesini talep ettiler.

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, belediye işçileri adına yaptığı açıklamada, kimseden sadaka istemediklerini, verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini ifade etti. Karataş daha sonra işçilere yönelerek, “Gazamız mübarek olsun.” dedi.

KİLİMLİ EMEKÇİLERİ HAKLARINI İSTİYOR

Karataş, “Kilimli emekçileri sadaka değil anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşmeyle imza altına alınan hakkını istiyor. Kilimli belediye yönetimini toplu iş sözleşmesinde attı imzaya sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bizler günün 24 saati su arızadan kanalizasyona, parklardan atölyelere, yol asfaltlamadan cenaze hizmetlerine kadar, doğumdan ölüme kadar Kilimli halkına hizmet veren, Kilimlimizi yaşanabilir hale getirmek için ter döken emekçileriz.” dedi.

SEYYANEN ZAM YANSITILMADI

“Toplu sözleşmeyi masada üyelerimizin hak ve menfaatlerini göstererek işçi ve işverenin ortak onayıyla imzaladı.” diyen Karataş, hayat pahalılığının durdurulamaz yükselişi karşısında aldıkları ücretlerin de eridiğini belirtti.

Mart ayında imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği temmuz ayında memur maaşı artış oranlarında ücretlerine zam yapılması gerektiğini ifade eden Karataş Kilimli Belediyesi yönetiminin imza altına alınan memurlara verilen seyyanen zammı yansıtmadığını belirtti.

“HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Başkan Erdem muhtarlar ile bir araya geldi Başkan Erdem muhtarlar ile bir araya geldi

Karataş açıklamasını son kısmında şu ifadelere yer verdi:

“Biz emeği ile alın teriyle geçinen emekçileriz. Yaşanan hayat pahalılığına geçim zorluğuna ve her gün etten süte benzinden mazota gaza ekmeye iğneden ipliğe kadar gelen zamlara rağmen aylardır sabırla imza altına aldığımız anamızın ak sütü gibi helal ücret artışımızı bekledik. Kilimli Belediye Başkanlığının attığı imzayı sahip çıkmayarak hukuka aykırı bir şekilde memur maaşlarına yapılan ortalama %74 oranında zammı Kilimli emekçilerine sadece yüzde 17,55’lik uygulamaya yönelik ayrımcı kararını şiddetle protesto ediyoruz. Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Biz ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklara rağmen nasıl attığımız imzaya sahip çıktıysak Kilimli Belediyesi yetkililerinden attıkları imzaya sözlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kilimli Belediye yönetimi toplu sözleşmede adlı imzaya hukuksuzca karşı çıkmaya devam ederse biz de emekçiler olarak gerekli yasal yollara başvuracağımız gibi tüm demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini isteriz.”

Editör: Muhammet