Türkiye, son bir haftayı Afrika sıcaklarının kavurucu etkisinde geçirdikten sonra Balkanlardan gelen serin hava sayesinde biraz nefes almıştı. Ancak, Meteoroloji uzmanlarından Eyyam-ı Bahur sıcakları ile ilgili kritik bir uyarı geldi. 2-3 Ağustos tarihleri arasında ülkeyi etkisi altına alması beklenen sıcak havanın, 7-8 Ağustos tarihine kadar devam etmesi öngörülüyor.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eyyam-ı Bahûr, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günleri olan 31 Temmuz ile 7 Ağustos arasına denk gelir. Bu dönemde Libya'dan gelen kuru ve sıcak hava, Basra'nın poyraz rüzgârını tetiklemesi nedeniyle nemli bir sıcaklık yaratıyor. Dolayısıyla, 3, 4, 5 ve 6 Ağustos günlerinin oldukça nemli geçeceğini öngörüyoruz...” ifadelerine yer verdi.

Halk, bu yoğun sıcak döneme karşı dikkatli olmalı ve sıcak çarpması ve güneş çarpması gibi olumsuz etkilerden korunmak için gerekli önlemleri almaları gerektiği ise yetkililer tarafından belirtildi. Yetkililer halkı sıcak hava dalgasına karşı bilinçlendirmeye ve gerekli önlemleri almaya teşvik ediyor. (Haber Merkezi)

Geleneksel“Öğretmenim Şenliği” 10. Kez Düzenlendi Geleneksel“Öğretmenim Şenliği” 10. Kez Düzenlendi

Motosiklet yaşlı adama çarptı Motosiklet yaşlı adama çarptı

İki araç kafa kafaya çarpıştı, 3 yaralı İki araç kafa kafaya çarpıştı, 3 yaralı

Editör: Murat Barutçu