Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Cihangir Amca, Belen Mahallesi'nde halkla bir araya gelerek mahalledeki çevre sorunlarına dikkat çekti. Seçim çalışmalarını sürdüren Amca, halk buluşmalarında vatandaşların görüşlerini dinlemeye ve sorunlarını çözmeye odaklandıklarını belirtti.

Belen Mahallesi'nin, ilçenin en yeni mahallelerinden biri olmasına rağmen eşit hizmet alamadığını ve çevre sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Cihangir Amca, özellikle hafriyat dökülmesiyle yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Mahallelerinin çöplük haline gelmesine izin verilmemesi gerektiğini ve bu sorunun çözülmesi için mücadele ettiklerini ifade etti. Amca, ayrıca hafriyat alanına beton bariyerler konulmasının da sorunu çözmeye yetmediğini ve süreci yakından takip ettiklerini belirtti.

Belediye yönetimine geldiklerinde her mahalleye eşit hizmet vermeyi ve mahalle meclisleri oluşturarak mahalleleri yönetmeyi planladıklarını söyleyen Cihangir Amca, Türkiye İşçi Partisi belediye meclis üyelerinin mahalle halkını iyi temsil edeceğini ve halkın haklarını savunacaklarını vurguladı. Amca, farklı meslek gruplarından gelen adayların halkın tüm kesimlerini temsil edeceğini ve onların sözcüsü olacaklarını sözlerine ekledi.

Ereğli, Türkiye'nin en güzel ilçesi seçildi! Ereğli, Türkiye'nin en güzel ilçesi seçildi!

Cihangir Amca’nın ziyaretinde yaptığı açıklama şu şekilde:

“En büyük sorunlarımızdan birinin kent genelindeki çevre sorunları olduğunu ve çevre kirliliğine mutlaka son verilmesi gerektiğini biliyoruz. Bu konuda sizlerin de düşüncelerini gittiğimiz her yerde dile getiriyoruz. Belen’deki çevre sorunu için ve özellikle de bu mahalleye hafriyat dökülmesi sebebiyle yaşanılan sıkıntıyı ortadan kaldırmak için beraber mücadele etmiştik. O hafriyat alanı bir çöplüğe döndü. Bir ara o alanı düzeltmeye çalıştılar; ancak yine hafriyat dökülmeye başlandı. Biz gelişmeleri takip ediyoruz. Demek ki o alana nöbet için tekrar gitmek lazım. Alana son gittiğimizde  beton bariyerler  konulduğunu da görmüştük. Hafriyat kamyonlarının bağlı olduğu firmanın işçileri, buraya hafriyat dökebilmek için firma olarak para verdiklerini söylüyorlar. Aslında, halk farkında olsun ya da olmasın, bu durum Belenlilere layık görülmüş. Kentin en güzel yerlerinden biri çöplük olarak layık görülmüş ve oraya hafriyat dökülmesi için para alınıyor. ‘Başka yer mi var da hafriyatı oraya dökmeyelim?’, gibi bir cevabı da asla kabul etmiyoruz. Biz her mahalleye eşit hizmetten bahsediyoruz. Köyken mahalleye dönen birçok yerde aynı durum söz konusu. Mahalleye dönmüşüz; ama hizmetlerden faydalanamıyoruz. İller Bankası’ndan her mahalle için para alınıyor; alınan o paralar ise eşit hizmet olarak mahallelere dağıtılmıyor. En büyük sorunlardan biri de bu. Bütün mahallelere eşit hizmet verilmesi lazım.”

Kaynak: Haber Merkezi