Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge yazılı bir basın açıklaması yaparak vatandaşları, STK’ları ve üst düzey bürokratları ilin kültürel geçmişi konusunda uyardı.

Bilge yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

“STK lara ve eğitim kurumlarına açık çağrı yapıyoruz. Zonguldak Kömür Jeoparkı unsurları takip edilmeli, İlgi gösterilmelidir.

Birçok sivil toplum örgütleri ziyareti yaptım. Edindiğim izlenim hiçte hoş değildi.  Başkan düzeyinde ve yönetici olarak olsun bu konulara ilgi gösterilmelidir. Jeoparkın bazı bölümlerini bilmeyen üst düzey bazı bürokratlarda var.

Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu

Antalya'yı karış karış bilenler birazda Zonguldak tarihine ilgi duysun. Gazipaşa Caddesi dışındaki Zonguldak'a da bakılsa oldukça iyi olur.

Maden Müzesi , Gökgöl mağarası , Filyos Tios antik kenti, Harmankaya şelalesi, Üzülmez Kültür Vadisi  Maden Şehitleri Müzesi , Cehennem ağzı mağarası , Gümeli Porsuk ağacı  sadece jeoparkın bazılarıdır.

Ereğli'de Mitolojik bir tarih yatıyor. Yeterince buralara ilgi gösterilmeli ziyaret edilmelidir. Şehrin geleceğini ilgilendiren bazı projelerin başında jeopark geliyor.  Önce şehirde yaşayanlar sorumluluk üstlenenler tanıtıma ön ayak olmalıdır. Buda duyarlı olmakla çok alakalıdır.

Zonguldak Kömür Jeoparkı'ndan bihaber kalmayın. Biz daha bitiremedik, daha çok yolumuz var. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Lütfen biraz Gazipaşa'nın dışına çıkın.” (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu