Düzce Valisi Selçuk Aslan, şehit ailelerini ziyaret ederek vefa örneği gösterdi Düzce Valisi Selçuk Aslan, şehit ailelerini ziyaret ederek vefa örneği gösterdi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdür yardımcıları Prof. Dr. Lokman Kuzu ve Dr. Özkan Altay ile iş birliği protokolü imzaladı.

Protokol, Karabük Üniversitesi ile TUSAŞ arasında, eğitim, öğretim ve araştırmaya ilişkin iş birliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Protokol çerçevesinde lisansüstü eğitime yönelik ortak tez ve proje çalışmaları gerçekleştirmek, öğrencilerin TUSAŞ’ın laboratuvar ve teçhizat altyapısı ile tesislerini kullanarak lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını yapma imkanları sunmasını içeriyor. İş birliği çerçevesinde ayrıca, havacılık ve uzay teknolojileriyle ilgili projelerde ortak çalışmalar yürütülmesi ve bilgi paylaşımı da öngörülüyor. Bu sayede, genç yeteneklerin sektöre entegrasyonu sağlanarak Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayisine değerli katkılar sunmaları hedefleniyor.

KBÜ Rektörü Kırışık, "Bu iş birliği, öğrencilerimize yüksek kalitede eğitim fırsatları sunacak, onları havacılık ve uzay sektörlerinde geleceğin liderleri olarak yetiştirmemize daha da yardımcı olacaktır. TUSAŞ’ın tecrübesinden faydalanarak, öğrencilerimizin alanlarındaki bilgi ve becerilerini geliştirmelerine imkan tanıyacak bu protokol, üniversitemizin akademik vizyonunu daha da güçlendirecek” dedi.

TUSAŞ Genel Müdür yardımcıları Kuzu ve Altay da protokolün, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri ve sektöre daha hazır bir şekilde katılmaları için önemli bir adım olduğunu, iş birliği ile öğrencilere, sektördeki en güncel bilgileri ve deneyimleri sunarak, onların gelecekteki başarılarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti. İHA

Jandarma’dan operasyon 109 adet hap ele geçirdi Jandarma’dan operasyon 109 adet hap ele geçirdi

KBÜ TUSAS ısbırlıgı 2-min

Editör: Virda Şahin