Bartın Üniversitesi, açılış töreninde başarılarıyla övgü topladı Bartın Üniversitesi, açılış töreninde başarılarıyla övgü topladı

Karabük Haber – Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, KBÜ'yü temsilen Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Hüseyin Kurt, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Polat ve Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Erten katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, yükseköğretim kurumlarının yöneticileri ve akademisyenler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yükseköğretim alanındaki başarılarına dikkat çekti. Erdoğan, "Üniversitelerimiz, dünyanın en iyi üniversiteleri ile yarışacak bir seviyeye geldi. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi, öğrencilerimizi ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık ise, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a teşekkür etti. Kırışık, "Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleşen bu tören, bizim için büyük bir onur ve mutluluk kaynağıdır. Yeni akademik yılın tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. İHA

AW049756_01

MEB’den önemli karar: Karneler değişiyor MEB’den önemli karar: Karneler değişiyor

 

Editör: Virda Şahin