Alper Kaya; Sizin yiyip içtiğimiz sofrayı kaldırmayı kabul etmiyoruz Alper Kaya; Sizin yiyip içtiğimiz sofrayı kaldırmayı kabul etmiyoruz

Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Dr. Atınç Kayınova, yaptığı açıklamalarla Ömer Selim Alan’a yüklendi. Kayınova, Ömer Selim Alan’ı ‘Beceriksizlikle’ suçlayarak, belediyede daha önce çalışan liyakatli insanları istifaya zorladığını iddia etti.

Dr. Atınç Kayınova’nın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Başkanlık makamında oturduğu 4,5 yıllık sürede sadece gereksiz polemiklerle ve kişisel hırs ve hesaplaşmaları ile şehrin zamanını çalan Ömer Selim Alan’ın dün bir projesi daha elinde patladı. Beceriksizlikte tavan yapan Selim Alan Zonguldak Belediyesindeki bilgi birikimi yüksek, tecrübeli, liyakatli insanları ya emekliliğe zorladı ya da başka kurumlara geçmelerine sebep olan tutum ve davranışlar sergiledi. Yerlerine işe aldığı veya yetkili olarak görevlendirdiği kadrolar ise bugünlerde tek tek ciddi hatalar yaparak kamu zararı oluşturmaya devam ediyorlar. Hepsini yakından takip ediyoruz. Geriye dönük şöyle bir baktığımızda, 1 yılda eski adı ile doktorlar sokağının alt yapı çalışmalarını bitiremeyen mi dersiniz, Fevkani köprüsü yıkım ihalesinde isteklinin sunduğu ve var olan evrakı ihale günü dosyasına koymayı unutan(!) mı dersiniz, ihaleye konu işlemin muhammen bedelini 10 milyon TL eksik hesaplayan mı dersiniz, var da var. Hatırlanacaktır ki Fener Projesi ihalesi geçen ay yapılmıştı. Başkanımız ‘%10 dan fazla kırım oldu, iyi Oldu’ sözleri ile ihaleyi uygun gördüğünü yaymıştı o gün kamuoyuna. Sonra da hep yaptığı gibi hemen reklamını hazırlayıp yandaşları ile sosyal medyada o akşam paylaşmıştı. 1 gün sonra yaptığım yazılı açıklama sonrası “rekabet koşulları oluşmadığı için” ihaleyi iptal etmek zorunda kalmıştı.

İşte o projenin ihalesi dün 2. defa yapıldı ve bu sefer de iptal oldu. Sebebi trajikomik. İhaleye konu işin

muhammen bedeli yaklaşık 10 milyon TL eksik hesaplanmış. 42 milyon hesaplanan iş gerçekte 53

milyonluk. %25’lik bir hesap hatası. Hadi sadece matematik hatası olsa “tamam olur” deriz de, “elektrik sarfiyatını koymadan” hesap yaparsan sadece oradan 7 milyon eksik çıkar hesap. Vay be diyor insan bizi ne beceriksiz bir adam yönetiyor. İşin bir başka yönü daha var. Bugün bunu 10 milyon eksik hesaplayanlar başka ihalelerde yüksek de hesaplamış olabilir mi? Mesela geçenlerde yapılan ve 11 milyona sonuçlanan asfalt ihalesi gibi. Bitüm’ü de Filyos’tan gelirse ki gelsin tabi ki biz önerdik bunu zaten, 6 milyon cepte, yeme de yanında yat…

Şimdi Eylül ayında başkan 3. bir ihale yapacak ve Mart 2024 seçimlerinden önce Fener’i bitirebilmek için bakalım Fener’de nasıl bir çalışma yapacak? Fenerde yaşayan vatandaşlarımızı şimdiden uyaralım, hazır olun bu kış işiniz zor bu beceriksizliklerle…” (Haber Merkezi)

Devrek cinayetinden şok görüntü! İşte o an! Devrek cinayetinden şok görüntü! İşte o an!

Çaycuma’da intihar teşebbüsü! Araç sürücüleri fark etti! Çaycuma’da intihar teşebbüsü! Araç sürücüleri fark etti!

Fındık tarlasında hayatını kaybetti! Fındık tarlasında hayatını kaybetti!

İdari mahkemesinden şok karar! Selim Alan’a “Dur” dedi! İdari mahkemesinden şok karar! Selim Alan’a “Dur” dedi!

Beycuma’da şüpheli ölümle, hayatını kaybeden şahıs toprağa verildi! Beycuma’da şüpheli ölümle, hayatını kaybeden şahıs toprağa verildi!

Editör: Murat Barutçu