AW050207_02

PTT'de sürünerek hizmet dönemi! PTT'de sürünerek hizmet dönemi!

Kocaeli Haber - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde gerçekleşen olayın duruşması devam ederken, çıkan kavgada kayınbiraderini silahla vurarak öldüren sanığın duruşması yapıldı. Maktulün oğlu, tanık olarak ifade vererek, olayın arka planını şu şekilde aktardı: "Olay günü halam babama hakaret içerikli mesajlar atmış. Su almak için markete gidip döndüğümde eniştem Cemalettin'in babama ateş ettiğini gördüm. Daha sonra silahı babamın başına dayayarak, 'Kafana sıkayım mı?' dedi. Enişteme hemen müdahale ettim. Daha sonra eniştem ve halam olay yerinden uzaklaştı."

Olay, 21 Temmuz 2022 tarihinde Hacıosman Mahallesinde yaşandı. Arzu A. ve kardeşi Yavuz Özdemir arasındaki tartışma, Arzu A.'nın eşi Cemalettin A.'nın da katılmasıyla kavgaya dönüştü. Cemalettin A., kayınbiraderi Yavuz Özdemir'i tabanca ile iki bacağından vurarak yaraladı. Polis ekiplerince yakalanan Cemalettin A. ile Arzu A., ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cemalettin A., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Arzu A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak, Yavuz Özdemir olaydan 16 gün sonra yaşamını yitirdi.

AW050207_01

Davanın 2. celsesi Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma sırasında maktulün ve sanık Arzu A.'nın annesi Necla Özdemir, "Abla kardeş arasında herhangi olumsuz bir durum yoktu. Yavuz ile Arzu'nun eşi Cemalettin sürekli takışıyorlardı. Sanıkların bir oğlu var. Bu çocuğu daha önce başkalarına kaçmış kızla evlendirdiler. Yavuz bu durumu tasvip etmediği için sanıklarla aralarında anlaşmazlık yaşandı." şeklinde ifade verdi.

Akıl yaşta değil başta Akıl yaşta değil başta

Olayın mağduru olan Yavuz Özdemir'in oğlu Batuhan Özdemir, "Halam ve babam arasında çekememezlikten dolayı anlaşmazlık vardı. Olay günü halam Arzu, babama ağır hakaretler içeren mesajlar attı. Halam daha önce de bu tür mesajlar babama atmıştı." diyerek suçlamalarda bulundu.

Sanık Cemalettin A., suçlamaları reddederek, "Yavuz ile aramızda husumet yoktu. Olay günü Yavuz ile eşim arasında telefonla, daha sonra yüz yüze tartışma yaşandı. Eşimi darp etmek isteyince ben araya girdim. Aramızda yaşanan kavgada kendimi korumak amacıyla yere ateş ettim. Tahliyemi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. İHA

Kimin aklına gelir? Kimin aklına gelir?

Genç adama kanlı infaz! Aracının içinde kafasına sıkmışlar Genç adama kanlı infaz! Aracının içinde kafasına sıkmışlar

AW050207_03

 

Editör: Virda Şahin