MEB’den önemli karar: Karneler değişiyor MEB’den önemli karar: Karneler değişiyor

Kastamonu Haber –  İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye-Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Ticaret Fuarı’na katılan Kastamonu Üniversitesi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Türkiye-Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Ticaret Fuarı (TRADE’F2023) 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Eğitim, turizm, ahşap, bilişim, çevre, tarım sektöründe ulusal ve uluslararası pek çok katılımcı ve ziyaretçinin bir araya geldiği fuarda Kastamonu Üniversitesi de stant kurdu. Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şerif Demir, Teknoloji Transfer Ofisi’nden Öğretim Görevlisi K. Yasin Özbey ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Öğretim Göevlisi Mehmet Fırat Olgun’un temsil ettiği Kastamonu Üniversitesi’nin standı yoğu ilgi gördü.

14 ülke,18 farklı sektör ve 250 katılımcı firmanın bulunduğu fuarda Kastamonu Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından öğrenci ve mezunlarının kariyer gelişimlerine katkı sunacak görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan görüşmelerde hem firma beklentileri öğrenildi hem de işverenlere Kastamonu Üniversitesi’nin öğrenci profili hakkında bilgi aktarıldı.

Kastamonu Üniversitesi bünyesinde yer alan Teknokent’te faaliyet gösteren 35 firmanın bölge ekonomisini destekleyecek üretimleri, katılımcı ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuarda, organik tarımsal ürünlerimizin yanı sıra teknolojik ve kimyasal çalışmalarının tanıtımı da yapıldı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, yeni iş ve iş birliklerine imkan tanıyan çeşitli görüşmeler yapıldı. İHA

Kaynak: iha