Tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi sona erdi.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ilk döneminin sona ermesiyle birlikte Zonguldak il genelinde yaklaşık 100 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Karaelmas İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım programına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Erdal Yılmaz, Fatih Karaaslan, Karaelmas İlkokulu Müdürü Servet Çümen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sınıfları gezerek öğrencilerin karelerini dağıtan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz: “2022-2023 Eğitim Öğretim yılının sonuna geldik. Karne dağıtmak üzere temsili olarak Karaelmas İlkokulundayız. Öğrencilerimizin ilk dönem emeklerinin karşılığını bugün bir şekilde öğretmenlerimiz vermiş oluyorlar. Bizde o iletim aşamasında onlarla birlikte olduk. Öğrencilerimizin mutluluğu, sevinci gözlerindeydi. Bugün karne ile birlikte her öğrencimize bir kitap veriyoruz. Kitap okumayı öğrencilerimize özümsetmeye çalışıyoruz. Çünkü kitap okumadan geleceğe yönelik çocuklarımızı iyi bir şekilde kurgulayabilmemiz mümkün olmaz. Onun için kitap okumayı önemsiyoruz. Bütün okullarımızda da bu konuda özel gayretler gösteriliyor. Okuyan toplumlar her zaman daha ileri gitmiştir. Öğretmenlerimize, idarecilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz karne dağıtımının ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya geldi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi