Zonguldak Nostalji sayfalarında ismi geçen Mete Arif Tokmak 31 Aralık 1967 yılında Zonguldak’ta doğdu... Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bolümü mezunu... Çizgi ağırlıklı iki fotokopi fanzin çalışmasında bulundu...  Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde Resim ve Karikatür Kulübünü kurdu ve başkanı oldu... 2000 yılında eğitmen olarak  "F3 en kotu not "adlı üniversite mizah dergisinin çıkarılmasına öncülük etti..." Şehirdeki Gergedan " isimli ilk kişisel sergisini 1999'da Zonguldak 'ta geçekleştirdi.  2016 yılında aynı zamanda 5’nci kişisel sergisi olan ”Şehirdeki Gergedan 2” adlı resim sergisini sanatseverlere sundu.

Karikatürist-Yazar Mete Arif Tokmak, 2015 yılında, üçleme olarak nitelendirdiği roman serisinin ilk kitabı olan Taşra Züppesi ile okuyucularının karşısına çıktı.  Kitabında 1980-90’lı yılların Zonguldak’ını anlattı.

Tren çarpması sonucu hayatını kaybeden kadın meğer öğretmenmiş! Tren çarpması sonucu hayatını kaybeden kadın meğer öğretmenmiş!

Zonguldak'ta kültür-sanat ortamı sunan Sergi Odası'nın verdiği İbn-i Sina Ödülü'nü 2015 yılında yazar Mete Arif Tokmak aldı.

İbn-i Sina Ödülü; kent sınırları içinde bulunduğu ortamda (okulunda, mahallesinde, işyerinde, yöresinde) kültür ve sanatın yaygınlaşması için emek veren, sanatın insanlarla buluşması için gönüllü ortam yaratan kişilere verilmek üzere 2012 yılında ilk kez konmuş, İbn-i Sina'ya ait " Bilim ve Sanat takdir edilmediği yerden göç eder" sözü ise, ödül isminin seçilme gerekçesi olmuştu.

Uzun yıllar Karikatür sanatı ile uğraşan, sergiler açan, yerel gazetelerde yazılar yazan Mete Arif Tokmak Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nün öğrenci arkadaşlarıyla Karaelmas Ressamlar Grubu'nu oluşturdu. Çizme Akademik Resim Kursu adı altında eğitimler verdi. Filyos Sanat Buluşmaları'nda, Çırgan Köyü Sanat Atölyelerinde, okullarda eğitimci olarak yer aldı. Önceki yıllarda ise Karaelmas Üniversitesi Karikatür Kulübü'nü kurdu. Fanzin ve mizah dergileri çıkardı. Kordon boyunda kurulan "Sanat Sokağı" çalışmalarının içinde bulundu. "Zonguldaklı Bir Roman" olan "Taşra Züppesi" isimli ilk kitabını yayınlayan Mete Arif Tokmak aynı zamanda yerel kültür ve edebiyat dergisi Zonkişot'un kuruluşunda yer aldı.

Mete Arif Tokmak Karikatürün yanı sıra halen CR ve resimle, sokak duvar resim sanatıyla Zonguldak’ta kültür ve sanata hizmet etmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi