Türkiye Cumhuriyet Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından, Turistik Karaelmas Ekspresi seferlerinin ilki bu Cuma deneme amaçlı yapılacak.

Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen ve asıl seferlerin   Nisan ayında başlayacağı duyurulan Turistik Karaelmas Ekspresi’nin ilk adımı bu 8 Mart Cuma günü atılıyor.

KEİPA Zonguldak Toplantısında Filistin'e destek vurgusu KEİPA Zonguldak Toplantısında Filistin'e destek vurgusu

TCDD tarafından seferin planlanması ve eksikliklerin görülebilmesi amacıyla demo seferi planlaması yapıldı. Bu Cuma gerçekleştirilecek olan demo seferinde bir lokomotif, 2 jeneratör, 2 pulmak, 2 yemekli, 2 kuşetli ve konferans vagonundan oluşacak katarın güzergahta deneme yapması planlandı.

Turistik Karaelmas Ekspresi’nin geçeceği bütün istasyonlarda hazırlıkların yapılması için TCDD Genel Müdürlüğü tarafından gerekli bilgilendirmenin yapıldığı ve hazırlıkların tamamlanma noktasına geldiği öğrenildi.

TURİZM POTANSİYELİ ÇOK!

Ankara Kalecik'ten başlayacak seferler, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar (Hadrianopolis Antik Kenti), Yenice, Safranbolu (konaklama), Filyos Zonguldak hattını takip edecek.

TCDD ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca ortaklaşa düzenlenecek Karaelmas Turizm Ekspresi'yle bölgenin doğa güzellikleri, tarihi, kültürel ve mimari zenginlikleri tanıtılacak, turizm potansiyeli artırılacak, yerel ekonomi canlandırılarak istihdama katkıda bulunulacak, farklı destinasyonlar arasındaki bağlantı güçlendirilerek nostaljik bir yolculuk deneyimi sunulacak.

Karaelmas Ekspresi’nin iki üç seferinden sonra tarifeli seferlere bağlanması hedefleniyor.

Vatandaşlar tarafından Karaelmas Ekspresi’nin yeniden başlayacağının duyulması ise heyecan ve mutluluk yaratırken, seferlerin yeni bir turizm potansiyeli oluşturulması bekleniyor.

Muhabir: Murat BARUTÇU