Türkiye'nin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel bir aktarma merkezi olmasını sağlamak amacıyla inşa edilen ve ülkedeki en büyük 3 limandan biri olan Filyos Limanı resmi olarak hizmete açıldı.

Karabük Özel Sektör Haddecileri Dernek Başkanı Pehlivan Baylan, bu müjdeli gelişi "50 yıllık hayalimiz gerçek oldu." sözleriyle duyurdu ve "Bugün her zamankinden daha mutluyuz." dedi.

İLK GEMİ YANAŞTI

Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ile yaptığı görüşmeyi Birlik Medya'ya aktaran Baylan, "Karabük, Zonguldak ve Bartın milletvekilleri, Türkiye Petrolleri AO Genel Müdürü Melih Han Bilgin ile bir araya gelerek Filyos Limanı'nın açıldığı müjdesini verdiler. Kardemir ve Karabük için hayati öneme sahip Filyos Limanı'na ilk geminin yanaştığını öğrendiğimizde çok mutlu olduk" ifadelerini kullandı.

BAYLAN’DAN MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı

Limanın Kardemir ve Karabük için son derece önemli olduğunu vurgulayan Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan, "Ali bey başta olmak üzere Karabük, Zonguldak ve Bartın milletvekillerimize ve Türkiye Petrolleri Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Filyos Limanı'nın bu hale gelmesinde bugüne kadar emeği olan herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Ayrıca, Filyos Limanı'na bugün yanaşan ilk gemiden liman hizmetleri ücreti alınmayacağı öğrenildi. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu