Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı çatısı altında yer alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermişti. Ancak son zamanlarda ülkenin ekonomik gelişmeleri hakkında hükümete karşı sert eleştiriler yöneltmeye başladılar. Genel Başkan Fatih Erbakan'ın ardından Genel Başkanvekili Doğan Aydal da bu eleştirilere devam ettirdi.

Mayıs ayında yapılan seçimlerde, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamış, ancak daha sonra gerekli imzaları toplamasına rağmen adaylıktan çekilmişti. Bunun yerine Erdoğan'a desteklerini açıklamış ve Cumhur İttifakı'na katıldıklarını beyan etmişlerdi.

Ancak son dönemde Doğan Aydal, katıldığı bir yayında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Aydal, Türkiye'nin Gabar bölgesinde 5 bin varil petrol bulunduğunu iddia eden Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu. Aydal, Türkiye'nin günlük olarak 1 milyon varil petrol tükettiğini belirterek, bu miktarın Gabar'da bulunan 5 bin varile kıyasla oldukça düşük olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz konusunda da eleştirilerde bulundu. Yapılan sondajlarda elde edilen gaz miktarının günlük 10 milyon metreküp olduğunu ifade etti. Ancak Türkiye'nin yıllık doğal gaz tüketiminin 50 ila 60 milyar metreküp olduğuna dikkat çekerek, bu miktarın Türkiye'nin ihtiyacının oldukça düşük bir kısmını karşıladığını belirtti.

Başarıdan başarıya Başarıdan başarıya

Doğan Aydal’ın Karadeniz Gazı ile ilgili açıklaması şu şekilde:

“Karadeniz’deki gazın da ne kadarının üretilebilir olduğunu söylemiyorlar. Yaptıkları 10 sondaj, söyledikleri rakam, 10 milyon metreküp günlük. Türkiye yıllık 50 ila 60 milyar metreküp doğalgaz tüketiyor. Yıllık tüketiminizin 122'de 1’i bile değil.” /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu