Karabük Üniversitesinde yeni uygulama! 8888 hattı açıldı
Karabük Üniversitesinde yeni uygulama! 8888 hattı açıldı
İçeriği Görüntüle

Türkiye genelinde organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat, uyuşturucu madde ve nakit para ele geçirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda 16 ilde toplam 24 operasyon düzenlendi. Haklarında adli işlem yapılan 198 şüpheliden 55'i tutuklanırken, 29 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. İçişleri Bakanlığının paylaştığı görüntülerde Karabük'te ele geçirilen silahlar da dikkat çekti.

KARABÜK DAHİL 16 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda organize suç örgütlerine yönelik geniş kapsamlı çalışmalar gerçekleştirildi.

Operasyonların düzenlendiği iller şöyle:

Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Karabük, Malatya, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Uşak.

Toplam 24 operasyon kapsamında çok sayıda adrese baskın düzenlenirken, şüphelilere yönelik adli işlemler başlatıldı.

140 TABANCA, 61 TÜFEK VE BİNLERCE FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda ele geçirilen silah ve mühimmatın miktarı dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgilere göre aramalarda şu malzemeler ele geçirildi:

  • 2 uzun namlulu silah
  • 140 tabanca
  • 23 kurusıkı tabanca
  • 61 av tüfeği
  • 3 bin 460 fişek
  • 62 şarjör
  • 842 silah parçası

Operasyonlarda toplam 226 silah ele geçirilirken, çok sayıda mühimmat ve silah parçasına da el konuldu.

KARABÜK'TE ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR KAMERADA

İçişleri Bakanlığının resmî sosyal medya hesabından paylaşılan operasyon görüntülerinde, KOM ve polis ekiplerinin adreslere gerçekleştirdiği baskınlar yer aldı.

Görüntülerde dolaplarda, yatak altlarında ve çantalarda saklanan silahların ekipler tarafından bulunduğu görüldü.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi önünde sergilenen çok sayıda silah ve mühimmat da operasyon görüntülerinin dikkat çeken bölümleri arasında yer aldı.

UYUŞTURUCU, SENET VE NAKİT PARAYA EL KONULDU

Operasyonlarda silah ve mühimmatın yanı sıra uyuşturucu madde, senet ve yüklü miktarda para da ele geçirildi.

Açıklanan bilançoya göre aramalarda 23 kilo 435 gram uyuşturucu madde ile 263 senet bulundu.

Ayrıca 1 milyon 261 bin 500 Türk lirası, 30 bin 400 ABD doları ve 47 bin 500 euroya el konuldu.

SUÇ ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK AĞIR SUÇLAMALAR

Soruşturmalarda şüphelilerin suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurdukları, haksız kazanç sağlamak için tehdit ve cebir yöntemlerini kullandıkları ileri sürüldü.

Şüphelilerin ayrıca silah ve mühimmat ticareti yoluyla suç örgütlerine lojistik destek sağladıkları belirtildi.

Söz konusu iddialara ilişkin adli süreçlerin devam ettiği bildirildi.

198 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM, 55 TUTUKLAMA

16 ilde gerçekleştirilen 24 operasyon sonucunda 198 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Açıklanan adli bilançoya göre şüphelilerden 55'i tutuklanırken, 29'u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

64 şüphelinin işlemlerinin ise devam ettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığının paylaştığı operasyon görüntüleri, çok sayıda ilde gerçekleştirilen baskınların ve ele geçirilen silahların boyutunu gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber Merkezi