Rektörlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü'nün 23 Mart'taki kamuoyu duyurusunda belirtildiği üzere, Karabük'teki hastanelere HPV ve HIV şüphesiyle başvuran sayısında bir artış yaşanmadığı belirtildi. Ayrıca, Karabük'ün asayiş açısından son derece güvenli bir şehir olduğu vurgulanarak öğrencilerin eğitimlerine huzurlu bir şekilde devam ettikleri ifade edildi.

Açıklamada, son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmadığı, tamamen asılsız ve uydurma olduğu belirtildi. Bu tür paylaşımların içeriklerinin, üniversite öğrencileri ve Karabüklü vatandaşları rencide edici olduğu ve kabul edilemez olduğu ifade edildi.

KBÜ'nün kuruluşundan bugüne kadar akademik çalışmaları, araştırma-geliştirme faaliyetleri, toplumsal katkıları ve uluslararası ilişkileriyle dünya çapında saygın bir konuma ulaştığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, üniversitenin uluslararasılaşma politikası kapsamında dünyanın dört bir yanından öğrencilerin başarıyla ağırlanması ve Türkiye'nin kültürünün tanıtılmasına katkı sağlandığına dikkat çekildi.

Son olarak, kamuoyundan gelen bilgi ve belgeye dayanmayan iddialara itibar edilmemesi ve asılsız paylaşımları yapanların hukuki süreçlerle karşılaşacağı vurgulandı. Üniversitenin millete, devlete ve insanlığa faydalı hizmetler üretmeye kararlı olduğu ve bu yönde çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

Karabük'te uyuşturucu operasyonu Karabük'te uyuşturucu operasyonu

Önceki günlerde Karabük Üniversitesi itiraf sayfasında yer alan iddiaların, kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı. Ancak yapılan açıklama ile bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve üniversite öğrencilerinin huzurlu bir ortamda eğitimlerine devam ettiği vurgulanmış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi