Süper Amatör Ligde şampiyonluk hedefleyen Ereğli Akınspor, ikinci hafta mücadelesinde konuk olduğu Beycuma Cezaevispor’u 2-1 mağlup etti. Kaptan Emrah Ergür, 24’üncü dakikada uzak mesafeden örümcek alırken, 71’de penaltı kazandırıp golü Ensar Danışmaz’a attırdı.

Sezona 4-1’lik Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor galibiyetiyle başlayan Ahmet Terzi yönetimindeki Ereğli Akınspor, ikinci hafta ligin yeni takımı Beycuma Cezaevispor’a konuk oldu. Fener sahasındaki karşılaşmayı il hakemi Soner Harmanbaşı yönetti.

Ereğli ekibi, deplasman mücadelesinde Sait Kaymaz, Furkan Çakır, Okan Aksoy, Ferhat Özcan, Ömer Faruk Ocakdan, Umutcan Akdeniz, Recep Tayyip Ensar Danışmaz, Arda Arslan, Onur Akın, Emrah Ergür ve İbrahim Koçaklı’dan oluşan ilk 11’le çıktı.

Ev sahibi Beycuma Cezaevispor’un ilk 11 düzenini, İlker Ermiş, Soner Harmankaya, Mert Denizer, Muhammet Baş, Mutlu Kanyılmaz, Hamit Furkan Canöz, Kamuran Selver, Deniz Yılmaz Okçu, Tolunay Arslan, Durmuş Erkan Yılmaz ve Samet Erim oluşturdu.

Konuk ekip 24’üncü dakikada skor üstünlüğünü ele geçirdi. Kaptan Emrah Ergür, hareket halinde yaklaşık 24 metreden müthiş bir şut çıkardı, meşin yuvarlak 90 tabir edilen yerden filelerle buluştu. (0-1).

Beycuma Cezaevispor kalesindeki bu gole 41’inci dakikada Soner Harmankaya ile cevap verdi. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına yapılan ortaya bomboş pozisyonda iyi yükselen Soner Harmankaya, etkili kafa vuruşuyla topu rakip ağlara gönderdi. (1-1).

İlk yarı karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Temiz futbol için TFF ve kurullarının alacağı bu karar milat olacaktır Temiz futbol için TFF ve kurullarının alacağı bu karar milat olacaktır

Ereğli Akınspor ikinci 45’te tekrar öne geçti. Dakikalar 70’i gösterdiğinde rakip ceza sahasına sokulan Emrah Emgür, rakip savunma tarafından yapılan sert müdahale sonucu yerde kaldı. Hakem Soner Harmankaya hiç tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Topu beyaz noktaya kaptan Emrah Ergür dikti, bu sırada Ensar Danışmaz penaltıyı kullanmak için izin istedi. Kritik anlarda kendisine güvenini ortaya koyan genç oyuncuyu kırmayan kaptan, takım arkadaşının vuruşu yapmasına müsaade etti. Soğukkanlı bir şekilde topun başına geçen Akınsporlu oyuncu, etkili bir vuruşla topu beyaz çerçeveyle buluşturup ağlara gönderdi. (1-2).

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca, konuk Akınspor mücadeleden 2-1 üstün ayrıldı. Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor’dan sonra Beycuma Cezaevispor engelini de 3 puanla geçen Akınspor, 6 puanla zirve yarışındaki yürüyüşüne devam etti.

Kırmızı-Beyazlı takım, 3’üncü hafta maçında sahasında kendisi gibi şampiyonluk hedefleyen Devrek Belediyespor’u konuk edecek.

Puan alabileceği günün maçından yenik ayrılan Beycuma Cezaevispor ise ikinci haftayı da puansız geride bıraktı. Beycuma ekibi, 3’üncü hafta Yenimahallespor deplasmanına gidecek.

SPOR SERVİSİ

6B1A60156B1A63116B1A64016B1A6184

Editör: Hüseyin EKİNCİ