Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde temsilcimiz olan Zonguldakspor Basket 67’nin İzmit Belediyespor'dan transfer ettiği forvet Betül Pehlivan şampiyonluk sözü verdi. Site Spor Salonu’nda yapılan antrenman sonunda konuşan Potanın Elmas’ı, Zonguldak’a şampiyonluk için geldiğini söyledi.

Kadınlar Basketbol Ligi’nin tecrübeli ismi, başarı dolu kariyerini Tosyalı Toyo Osmaniyespor, Balıkesir Edremit Belediye Gürespor, Mardin BŞB, Bursa Büyükşehir Spor Kulübü, Emlak Konut ve İzmit Belediyesi’nin ardından Zonguldakspor’la sürdürüyor.

İzmit Belediyespor’un geçen sezon Süper Lige yükselmesinde büyük rolü bulunan Betül Pehlivan, başarılı performansını Zonguldakspor’da devam ettirip basketbol kariyerine bir şampiyonluk daha katmak istiyor.

İlk kez formasını giyeceği Kırmızı-Lacivertli kulüpte, kaptanlık gibi önemli bir sorumluluk üstlenecek olan forvet oyuncusu, devam eden hazırlık dönemiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Spor medyasına konuşan tecrübeli kaptan, Zonguldakspor’a şampiyonluk için geldiğini, 30 maçlık uzun maraton sonunda direkt şampiyon olup kırmızı-lacivertli takımı Süper Lige çıkarmak istediklerini söyledi.

Hazırlık döneminin yoğun tempoda devam ettiğini, takım halinde lige çok iyi hazırlandıklarını aktaran Kırmızı-Lacivertli oyuncu, “Hazırlık kampımız güzel ve yoğun bir şekilde devam ediyor. Bundan sonraki süreçte hazırlık maçları dönemine gireceğiz. İstanbul ve Mersin’de oynayacağımız 5 hazırlık karşılaşması var. Bu maçlarla birlikte lige tam anlamıyla hazır olacağız” dedi.

Basketbol kariyerinde Zonguldak’ta ilk defa oynayacağını dile getiren Kaptan Betül, “Hepimiz Zonguldak’a ilk defa geldik. Kısa sürede kaynaşarak bir aile ortamı oluşturduk. Hedefimiz belli, Süper Lig. Zonguldakspor’u Süper Lige çıkarmak istiyoruz. Tamamen bu düşünceyle kurulan bir takımız. Ben ve takım arkadaşlarım sezon boyunca elimizden gelenin en iyisini yapıp Zonguldak’a şampiyonluk sevinci yaşatmak istiyoruz. Bu hedef yolunda ilerlerken, taraftarımızı da yanımızda görmek istiyoruz. Onların desteğine ihtiyacımız var. İlk maçımız 22 Eylül’de deplasmanda Emlak Konut’la. Evimizdeki ilk maçımızı ise, ikinci hafta 01 Adana Basket takımıyla oynayacağız. Site Spor Salonu’ndaki maça taraftarımızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Ya Polatlı, ya Alaplı! Polatlı +4 puan avantaja sahip, Alaplı hala umutlu... Ya Polatlı, ya Alaplı! Polatlı +4 puan avantaja sahip, Alaplı hala umutlu...

Editör: Hüseyin EKİNCİ