Zonguldak Haber – Eğitim İş Zonguldak Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu Zonguldak Öğretmen evinde hafta sonu yapılırken, mevcut başkan Kamuran Çataklı ve yönetimi yeniden seçildiler.

Eğitim İş Zonguldak Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu yapılırken, tek liste ile gidilen seçimler sonucunda mevcut başkan Kamuran Çataklı ve yönetimi yeniden seçildiler.

Zonguldak Öğretmen evinde yapılan  Genel Kurulda divan başkanlığını Eğitim İş Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, yaparken, kongreye Eğitim İş Genel Örgütlenme Sekreteri İlhan Yaşar, Birleşik Kamu İş Başkanı Metih Kahveci, Eğitim İş Sendikası yönetim kurulu ve üyeler katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından Eğitim İş Başkanı Kamuran Çataklı yaptığı konuşmada, "Hepinizin bildiği üzere emekten ve cumhuriyetten yana tutarlı bir mücadele vermek adına mevcut sendikal anlayışların ırkçılık gericilik ve bölücülük üçgeninde sıkıştığını gören sendikamız 17 Ekim 2005 tarihinde “vatanı olmayanın sendikası olmaz” şiarıyla yeniden kuruluşunu gerçekleştirmiş kurulduğu tarihten bu yana da eğitim emekçileri başta olmak üzere ezilen, sömürülen, yok sayılan halk kitlelerinin sesi, toplumsal muhalefetin öncüsü olmuştur” diyerek şunları söyledi:

“17 Ekim 2005 tarihinde çoban ateşi misali Anadolu’nun her bölgesine yayılan örgütlülüğümüz bir taraftan Mustafa Kemal’i, onun kurduğu Cumhuriyeti, o Cumhuriyetin değerlerini ve kazanımlarını diğer taraftan ise eşitlik özgürlük adalet gibi evrensel değerlere sahip çıkmayı kendisine ilke edinmiştir. Kitle ve sınıf sendikacılığının bir gereği olarak etnik köken, dinsel inanç ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın bütün eğitim emekçilerini kucaklayan sendikamız bu yüzdendir ki sayısı bugün bir milyonu geçen eğitim emekçilerinin önünde bir umut ışığı olarak durmaktadır. Çoban ateşlerini umut ışığına çevirenlere selam olsun. Selam olsun emekçinin sofrasını iktidarın sofrasına tercih edenlere.

Şahinler göz açtırmıyor Şahinler göz açtırmıyor

Eğitim İş laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimi iktidarı boyunca aşındırmaya çalışan AKP iktidarına karşı, toplumsal muhalefetin meşru sesi, Cumhuriyetin yıkılmayan son kalesidir. Eğitim İş Eğitim emekçileri örgütlenmesinin anti emperyalist bağımsızlıkçı ilerici devrimci ve halktan yana geleneğinin günümüzde ki tek temsilcisidir. Eğitim İş piyasacı ve gerici eğitim anlayışı karşısında laik, bilimsel, demokratik, kamusal, ulusal, çağdaş, halkçı, parasız ve karma eğitimi savunanların yuvasıdır. Eğitim iş, hayatın her alanından dışlanan kadınlarımızın mücadelesine, direncine, var olma savaşına takat, çekilmek istendikleri karanlığa bir tokattır. Eğitim İş çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baka bildikleri dünyanın penceresidir. Görev süremiz boyunca özellikle siyasal iktidar tarafından değersizleştirilmeye ve yok sayılmaya çalışılan milli bayramlarımıza sahip çıkarak bu günlerde yaptığımız basın açıklamaları, çelenk koyma programları ve diğer eylem ve etkinliklerle Öğretmenlerin Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi olduğunu her seferinde dosta düşmana Cumhuriyet'imize, emeğimize, demokrasimize saldırıların daha da arttığı bu günlerde, TÖS ve TÖBDER’den mirasçısı olduğumuz devrimci mücadele geleneğinin omuzlarımıza daha fazla sorumluluk yüklediğinin bilincindeyiz. Irkçılara, gericilere, bölücülere karşı gösterdiğimiz dik duruş ve sarsılmaz kararlılığımız bizim tarihsel sorumluluğumuzdur. Biliyoruz ve inanıyoruz ki “Taşı delen suyun kuvveti değil damlaların sürekliliğidir” biz bu davada her birimiz birer damla misali omuz omuza sel olacak yarınlara akacağız”

Yapılan konuşmaların ardından Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanlığına Kamuran Çataklı yeniden seçilirken, yönetim kuruluna, Dursun Duman, Emre Altınsoy, Hülya Çelik, Günay Özyurt, Ali Kemal Dinç. Ayşegül Çolak, Denetleme Kuruluna, Ayşe Figen Akçin, Ebru Çizel, Meryem Seher Yozgatlı, Disiplin Kuruluna,  Mustafa Durmaz, Haydar Erduranlı, Süleyman Altunay, Genel Merkez Delegeliğine, Kamuran Çataklı, Metin Kahveci, Suat Yılmaz seçildi. (Şaban YILMAZ)

72 yaşındaki Hasan amcanın YKS heyecanı! 72 yaşındaki Hasan amcanın YKS heyecanı!

Yüksek gerilim hattına temas eden gencin durumu ağır! Yüksek gerilim hattına temas eden gencin durumu ağır!

Şekeri şekerciden alın Şekeri şekerciden alın

Trafikteki tehlike cep telefonu kamerasında! Trafikteki tehlike cep telefonu kamerasında!

WhatsApp-Image-2023-06-17-at-16.52.52

WhatsApp-Image-2023-06-17-at-16.52.52-(1)

WhatsApp-Image-2023-06-17-at-16.52.51

Editör: Virda Şahin