Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Zonguldak şube başkanı Kamuran Aşkar yaptığı açıklamada, “Kamu görevlilerinin 2024-2025 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, hizmet kollarının tekliflerinin ön müzakereleriyle devam ediyor” dedi.

Aşkar yaptığı açıklamada, “Toplu sözleşme sürecinin kamu görevlilerinin sorunlarını çözüme kavuşturacak, kazanımlarını artıracak bir sonuçla tamamlanmasını istiyoruz” diyerek şunları söyledi:

Ekiplerden taksicilere uygulama Ekiplerden taksicilere uygulama

“Tekliflerinin makul ve karşılanabilir olduğunu, kamu görevlilerinin geçim derdinin arttığını biliyoruz. Kira artışları başta olmak üzere, market sepetine yansıyan enflasyon, emtia fiyatlarında yaşanan artış, maaş ve ücretlerin büyük bir bölümünü kapsamakta ve geçim derdini büyütmektedir. Memurumuzun, her türlü sıkıntısının çözümünde MEMUR SEN Ve EĞİTİM BİR SEN’ in imzası olacağından eminiz;

Toplu sözleşme masasının eksikliklerin ve eşitsizliklerin giderilmesi, emeğin hakkının verilmesi için en etkili mekanizma olduğunu, eşitsizliklerin ve çarpık uygulamaların 7. Dönem Toplu Sözleşme masasında giderilmesi gerektiğini biliyor ve bunun olması için emek sarf ediyoruz.

Masanın dışında gelişen beklenmedik durumların faturası kamu görevlilerine kesilmemelidir ve kayıpları en aza indirmek için 2024 yılında maaş/ücret artışlarının üçer aylık dönemlerle yansıtılmasını teklif ettik. Açılış toplantısında kamu görevlilerine yönelik ortaya konulan olumlu bakış açısının toplu sözleşme sürecinin geneline yayılmasını istiyoruz.

Sendika olarak hak kayıplarını, haksızlıkları, adaletsizlikleri, mağduriyetleri giderecek teklifleri toplu sözleşme masasına taşıdık. Sorunların çözümüne katkıda bulunma konusunda Kamu İşveren Heyeti’nden/hükûmetten irade bekliyoruz. Üyelerimizin, eğitim çalışanlarının taleplerinden oluşan tekliflerimizin kabul edilmesi, sorunlara çözüm bulunması, mağduriyetlerin giderilmesi, haksızlıkların ortadan kaldırılması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışacak, emek harcayacak, mücadele edeceğiz. Hizmet kolu komisyon toplantısında oluşturulan raporda yer alan maddeler önümüzdeki günlerde müzakere edilecek ve teklifler gerekçeleriyle birlikte Kamu İşveren Heyeti’ne iletilecek.

Umarız ki; Memurunu gözeten, eşitsizlikleri, adaletsizliği ve oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için makul tekliflerimizle başlayan toplu sözleşme süreci, yetkililerce ortaya konulacak sağlam iradeyle çözüme kavuşacaktır. Memurumuzun her türlü sıkıntısının çözümünde EĞİTİM BİR SEN’ in imzası olacağından eminiz. Sürecin tüm camiamız adına hayırlı olmasını diliyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu