Zonguldak Kömürspor, yeni futbol sezonu için sahaya iniyor. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, teknik direktör Şenol Demir’in hazırladığı hazırlık takvimi kapsamında ilk antrenmanını yarın saat 18.00’de gerçekleştirecek. 2. Lig ekibi, kulüp binasındaki tadilat çalışmaları bitesiye kadar için Kilimli’de özel bir yurtta kampa girip günlük antrenman uygulamalarını Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapacak.

Mücadele edeceği 2. Ligde 7’nci sezona giren Zonguldak Kömürspor’un Zonguldak’taki ilk etap hazırlık çalışmaları 15 gün sürecek. Sabah-akşam güç artırmaya yönelik yapılacak çalışma programlarıyla kondisyon seviyesini yukarıya çıkaracak olan kırmızı-lacivertli takım, 3 günlük izinin ardından 1 Ağustos’ta ikinci etap kamp çalışmaları için Bolu’ya yerleşecek. Elmas, 12 gün sürecek Bolu kampında şartlar oluşursa 4 ya da 5 hazırlık maçı yapıp lige hazır hale gelecek.

KAMP YARIN BAŞLAYACAK

Zonguldak Kömürspor’un ilk etap hazırlık çalışmaları geçen sezon ki mevcut futbolcuların yanı sıra altyapıdan alınacak futbolcularla başlayacak. Zaten kırmızı-lacivertli takımda şuan yeni transfer olarak Erbaaspor’dan alınan 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Mümin Uyar dışında ikinci bir futbolcu yok.

Elmas’ın mevcut kadrosunu kaleciler Egemen Yaylı ile Ali Mert Tuncer, stoper Hakan Çevik, sol kenar Emre Kara, orta saha Aykut Emre Yakut, orta saha Hüseyin Yılmaz, sol orta Fatih Bektaş, merkez orta saha Eyüp Akcan, sağ bek Muhammed Ali Kol, sol kenar Oğuzhan Matur, sağ orta Ercüment Eray Ataklı, forvet Tezcan Gökmen, sağ orta Tarık Akcan ve stoper Alper Aşkın oluşturacak.

Altyapıdan 6-7 genç futbolcunun da dahil olacağı mevcut kadro, ilerleyen süreçte yapılacak dış transferlerle birlikte genişlik kazanacak. Normal şartlarda en 10 az futbolcu transfer etmeyi planlayan Zonguldak Kömürspor’un bu sayıyı ilk etap kampı sonuna kadar yakalaması bekleniyor. Zaten mevcut kadroya bakılıp grubun zorluk derecesi göz önünde bulundurulursa, söz konusu transferlerin takıma muhakkak kazandırılması gerekiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi