Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mart 2024 raporuna göre, kadınlar en yakınları tarafından katledilmeye devam ediyor. Rapora göre, geçtiğimiz ay 25 kadın katledilirken, 21 kadın da şüpheli şekilde ölü bulundu.

Ulusal basında yer alan haberlere göre Türkiye'de kadın cinayetleri, her geçen gün artarak devam ediyor. Toplumun her kesiminden kadınlar, yaşamlarını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, bu sorunun çözümü için etkili önlemlerin acilen alınması gerekiyor. Kadınların katilleri çoğu zaman en yakınları olurken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan kahreden Mart 2024 raporu geldi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Mart 2024 raporuna göre, Türkiye'de 25 kadın cinayeti işlendi ve 21 kadın şüpheli koşullarda hayatını kaybetti.

Depremzede küçük müzisyenlerden Bolu'da keman konseri Depremzede küçük müzisyenlerden Bolu'da keman konseri

Rapor, öldürülen kadınların yüzde 12'sinin evlenme teklifini reddetme, barışma teklifini reddetme veya ilişkiyi sonlandırma gibi kişisel kararlar almak istemesi sebebiyle öldürüldüğünü gözler önüne serdi.

Edirne'de kadın cinayeti! Boşanma aşamasındaki eşini parkta katletti    Edirne'de kadın cinayeti! Boşanma aşamasındaki eşini parkta katletti

Cumhuriyet'ten Şevval Aydoğan'ın aktardığına göre, cinayetlerin son örneği Edirne'de yaşandı. 22 yaşındaki P.A., boşanma sürecinde olduğu eşi B.A tarafından silahla öldürüldü. Benzer bir olay, Samsun'un Bafra ilçesinde gerçekleşti; 43 yaşındaki Yıldız Y., boşanmak üzere olduğu eşi tarafından katledildi.

Diyarbakır'da ise Sevda Meşe, boşanma davası sürerken mahkeme çıkışında eşi tarafından öldürüldü.

Whats App Image 2024 04 15 At 13.56.55

Kaynak: Haber Merkezi