Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan deprem felaketinin ardından bölgeye giderek arama-kurtarma çalışmaları ve depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında canla-başla çalışan Kozlu Belediyesi’nde görevli personellere takdirname ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Törene, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kozlu Belediye Başkanvekili Hasan Bayram, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ünver Taşkın, Kozlu Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleri katılırken, deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Kozlu Belediye Başkanvekili Hasan Bayram törende yaptığı konuşmada, “Ülke olarak çok büyük bir felaket yaşadık. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Allah bir daha böyle acılar göstermesin.

Depremzedelerimize yardım konusunda Kozlulu vatandaşlarımızın gösterdiği cömertlik için şahsım ve Kozlu Belediye Başkanımız Ali Bektaş adına teşekkür ediyorum.

Deprem bölgesinde canı pahasına arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında belediyemizi en güzel şekilde temsil eden personelimize şahsım ve Kozlu Belediye Başkanımız Ali Bektaş adına kutluyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Deprem bölgelerinde Kozlu Belediyesi bağlı 15 personelimiz daha bulunuyor. Belediye Başkanımız Ali Bektaş’ta deprem felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş’ın kardeş il olması nedeniyle bölgedeki programda bulunuyor” dedi.

UÇAR: “SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ise konuşmasında, “Sözün bittiği yerdeyiz. Allah bir daha böyle acıları ülkemize ve milletimize yaşatmasın. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde el ele vererek aşacağız. Bu güce sahip bir ülkeyiz. Bu güce sahip bir liderimiz var. İnşallah böyle musibetlerle ülkemiz bir daha imtihan edilmez diye dua ediyoruz.

Deprem felaketinin ardından yaklaşık 5 gün boyunca Malatya’da görevli oldum. Deprem bölgesinde madenci kardeşlerimizi, sizin gibi belediye personellerimizi, yardımseverlerimizi, dünya genelindeki insani ve vicdani duyguları ön plana çıkmış tüm duyguları orada gördük.

Yollarda emin olun yaklaşık 100 tane araç gördüysek bunların 90 tanesi depremzedelerimize yardım elini uzatmak için seferber olmuş vatandaşlarımızı gördük. Hepsine minnettarız. Gerçekten acılar paylaşarak azalır.  Bu süreç içerisinde madencilerimiz başta olmak üzere belediye personellerimiz ve bölge hayırsever insanlarımızın seferber olduğunu gördük. Hepsine ve hepinize minnettarız.

“HEPİMİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

Ülkemiz çok büyük bir ülke. Deprem felaketinin meydana geldiği andan itibaren yaşanan acıları hep birlikte yaşadık. Bu acıyı tarif etmek ve anlatmak çok zor. Bundan sonraki süreçte bizlere çok önemli görevler düşüyor. Devletimizin tüm birimleri başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve vatandaşlarımız yaraları sarmak adına seferber olmuş durumda. İnsanlık adına hiçbir ayırım yapmadan herkesin elini taşın altına koyduk.

Bölgemizden deprem bölgesine arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına giden ekiplerimiz soğuğa aldırmadan ve çok zor şartlar altında enkaz altından bir canlı daha nasıl çıkarabiliriz diye verdiği büyük mücadeleyi gördük. Belediye başkanlarımız Kahramanmaraş’ın ‘kardeş belediye’ olmasından dolayı programa katılmak üzere bölgeye gitti.   Allah hepsinden ve hepinizden razı olsun. Hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum. Yüreğinize sağlık” şeklinde konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kozlu Belediye Başkanvekili Hasan Bayram, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ünver Taşkın daha sonra deprem bölgesinde arama-kurtarma ve depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bölgede görev yapan Kozlu Belediye personeli Burak Girgin’e, Hüseyin Yasin Gülerler’e, Mustafa Çakır’a, Furkan Atalay’a, Emre Sofu’ya, Murat Aktaş’a, İbrahim Yatkın’a, Murat Ertuğrul’a, Ali Sarol’a, Erdinç Karadeniz’e, Hüseyin Dağkıran’a ve İlker Korkmaz’a takdirname ve teşekkür belgeleri takdim etti. (Meryem DEMİR)

Editör: Seçkin