8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla ilimizde kadın istihdamına en fazla katkı sunan işverenlere teşekkür plaketi verildi.

Alınan bilgiye göre,  Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle İlimizde kadın istihdamına en çok katkı sağlayan firmalardan, Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren GÜÇBİR Jeneratör A.Ş, Alaplı’da faaliyet gösteren AK-AL Tekstil San. A.Ş. ve Merkez’de faaliyet gösteren BARTU Konfeksiyon Tekstil San. Ltd. Şti. firmaları ziyaret edildi.

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü  Okan Şentürk, Şube Müdürleri  Ayfer Yazıcı, Seçim Uysal ve Özgür Tanrıverdi tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde firma yöneticilerine kadın istihdamına duyarlılıkları ve sundukları katkı sebebiyle teşekkür belgesi takdim edildi.

Tüm sektörlerde olduğu gibi ağır sanayi gibi erkek ağırlıklı çalışan sektörlerde de  kadın istihdamının artırılmasının ve kadınlara geleneksel kalıpların dışında kariyer fırsatları sunabilmek adına fırsat eşitliği sağlanmasının önemini vurgulayan İŞKUR  İl Müdürü Okan Şentürk,  firmaların kadın personel tercihlerinde yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle İlimize yerleşen kadın iş arayanlara pozitif ayrımcılık uygulanmasından da ayrıca memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Ziyaret sonunda firmaların kadın çalışanları ve yöneticileri ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: Seçkin