Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluğun favori takımı Zonguldakspor Basket 67, bir kez daha Türkiye’nin gündemine oturdu. 27’nci hafta maçında yakın takipçisi Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u konuk eden Potanın Elmasları, 2000 seyirci kapasiteli Site Spor Salonu’nda 3000 seyirciyle adeta gövde gösterisi yaptı. Hınca hınç dolu olan salondaki desibel seviyesi kulakları rahatsız edici boyuta gelirken, maç öncesi kulüp yönetiminin “kırmızı renk kıyafet giy, öyle gel” çağrısına kulak verip tek renk olan genci yaşlısı, küçüğü büyüğü tüm herkes salonu adeta kırmızı renge boyadı.

Maçın hemen başında “Şampiyon olacağız” koreografisiyle salonu hareketlendiren Dark Side taraftar grubunun öncülüğünde oluşan coşku, Kırmızı-Lacivertli basketbolcuların attığı her sayı sonrası tavan yaptı. Çemberi bulan her top sonrası salonu alkış sesleriyle inleten, rakip takımın ataklarında ise ıslık uğultusuyla saha içindeki oyuncuların savunmasına yardımcı olan Zonguldakspor taraftarı, molalarla çalan müzik eşliğinde “Kırmızı-Lacivert, Şampiyon Zonguldakspor”, “Burası Zonguldak, buradan çıkış yok” tezahüratlarında bulundu.

16.00’da başlayan maçta, tribünleri bir saat öncesinden dolduran ve maç boyunca müthiş bir tribün performansı ortaya koyan taraftarın salonda oluşturduğu ambiyans, hakem triosu ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) temsilcisini çok etkiledi.

Kadın başhakem Seda Esen ve yardımcıları Mustafa  Topaloğlu ile Salih Arda Unul meslek kariyerinde böylesi bir salon atmosferinde ender maçlarından birini yönetirken, gözlemci  Mehmet Kaşif Battal, Zonguldakspor’u 1. Ligde diğer takımlardan ayıran taraftar farkını, notları ve video çekimleriyle kayıt altına aldı.

Tıpkı 4 Şubat’ta Bodrum Basketbol’la oynanan 22’nci hafta maçında olduğu gibi müthiş taraftarı ve galibiyet zaferiyle bir kez daha Türkiye’nin gündemine oturan Zonguldakspor Basket 67, kadın basketbolunda fark yaratan takım oldu. İlk kez mücadele ettiği lige adı, kadrosu, teknik ekibi, taraftarı ve salon ambiyansıyla damga vuran Zonguldakspor Basket 67 için “Süper Ligi fazlasıyla hak ediyor” yorumları yapıldı.

Büyük yatırımlar yapıp yüksek bütçelerle takım kurmalarına rağmen Zonguldakspor Basket 67’nin yakaladığı başarıyı yakalayamayan rakip takımların bile imrenerek baktığı Kırmızı-Lacivertliler’in, Baş antrenör Barış Güney yönetiminde kısa sürede yakaladığı bu başarı takdire şayana layık görüldü.

“KUPANIN BİR KULPUNDAN TUTTUK”

Kulüp Başkanı Kanat Tan, dün alınan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor galibiyetiyle hedefledikleri şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıklarını söyledi.

Final niteliğindeki maçı kazanarak şampiyonluk kupasının bir kulpundan tuttuklarını belirten Başkan Tan, Zonguldak halkına ve basketbol severlere, gösterdikleri üst düzey ilgi ve tribün desteğinden ötürü teşekkür etti.

Hala dünkü maçın etkisinde olan Tan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duygularını dile getirirken, “Tüm Zonguldak halkına çok teşekkür ediyorum. Hayatımda böyle coşku yaşamadım. Şu an tüm Türkiye basketbol camiası, tüm spor sitelere, televizyon kanalları, sosyal medya bizi konuşuyor. Salona yine sığmadık. Maça gelip de yer olmadığından dolayı binler geri döndü. “Kırmızı giy gel” çağrımıza kulak verip salonu kırmızı renge bürüyen ve Dark Side taraftar grubunun koreoğrafisi muhteşemdi. Belki Zonguldak tarihinde ilk kez spor salonunda karton ile koreografi gösterisi oldu. Hele o açılan o pankart duygu doluydu. Özelden onlarca mesaj aldım. Kayıtlı mesajlarda  ağlayan insanlar oldu. Bu Zonguldak sevgisi çok başka. Bu sevda asla bitmez. Son 3 maçımız kaldı. Kupanın ucu elimizde ve artık gözüktü. O kupa Madenci Anıtı’na gelecek. Bize inanın.” ifadelerinde bulundu.

SON 3 MAÇ KALDI

27’nci haftası geride kalan ligde 25 galibiyet, 2 yenilgi neticesinde 52 puan toplayan Zonguldakspor Basket 67, 12’nci haftada devraldığı liderliği 28’nci haftaya taşıdı. 15 haftadır liderliği kimseye kaptırmayan Potanın Elmasları, hedeflediği şampiyonluğa artık çok yaklaştı.

Bitime 3 hafta kala bir mağlubiyet hakkı bulunan Zonguldakspor Basket 67, 28’inci haftada, 8 Mart Cuma günü İzmir deplasmanında Urla Belediyesi’yle karşılaşacak. Bu maçın ardından temsilcimiz,  29’uncu haftada evinde ÇBK Gelişim, 30’uncu aynı zamanda son haftada deplasmanda TourısmxBoğaziçi Basketbol (D) maçıyla sezonu tamamlayacak.

SPOR SERVİSİ

GüreGüre1Güre2Güre5Güre6

Editör: Hüseyin EKİNCİ