Aç kalan domuzlar Devrek merkezine indi! Aç kalan domuzlar Devrek merkezine indi!

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Dr. Veysel Atasoy Caddesi üzerinde bulunan kurumsal bir firmanın bayiliğini yapan mağazanın önünde 3 gün önce yavru bir köpek bırakıldı. Mağaza sahibi Umut Odabaş tarafından 2 gün beslenen yavru köpeğin sürekli araçların altında kalmasından son anda kurtarılmasının üzerine durum belediye ekiplerine bildirildi.

İhbarı alan Devrek Belediyesi ekipleri, yavru köpeği barına teslim ederek, bakım altına alınmasını sağladı. Öte yandan, Umut Odabaş’ın yetkililere durumu bildirmesi üzerine hayvan severler tarafından linç kampanyası başlatıldı. Sosyal medyada Umut Odabaş hakkında çok sayıda, hakaret içeren yorum geldi.

“HAKSIZ YERE İTHAM EDİLİYORUM”

Umut Odabaş ise kendisi hakkında yapılan yorumların art niyetle yapıldığını ifade ederek, “Ben yavru köpeği iki gün besledim. Çoğu kez de araba altında kalmaktan kurtardım. İşyerimiz ana cadde üzerinde olduğu ve köpeğinde araç altında kalmasından korktuğum için belediye ekiplerine bilgi verdik. Ben hayvan düşmanı değilim. Tamamen iyi niyetle yaptığım bir davranış nedeniyle haksız yere itham ediliyorum. Daha önce olan bir köpek değildi. Çünkü benim mağazamın önünde köpekler de kediler de var. Onu yeni bırakmışlar. Bugüne kadar hiçbir zaman hayvan düşmanı olmadım.” Şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYADA LİNÇ EDİLDİ

Olayı duyan vatandaşların sosyal medya paylaşımları sırasında yaptıkları yorumlardan bazıları ise şu şekilde:

“Pati dostlarına duyurulur! Yavru köpekten rahatsız olup, barınağa aldırmış. Zonguldak’ın Devrek ilçesinde. Allah aşkına ne zararı vardı size? Barınakta o hayvan yaşayamaz ki! Bir kap su koyup kapı önünde yatırmak bu kadar mı zor?”

“Kötü örneklerle gündem olmayın. Küçücük köpekten rahatsız olacağınıza ve barınağa aldıracağınıza Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, bir kulübe yaptırıp onu sahiplenebilirdiniz. Kapınızın önüne bir kap su koyarak örnek olabilirsiniz. Çok üzdünüz.”

“Bugün bizi çok üzdünüz. Zonguldak’ın Devrek bayiisi önünde hiç bir zararı olmayan yavru köpekten şikayetçi olup, barınağa aldırmışlar. Bu nasıl bir vicdansızlık! Bir daha alışveriş yapmayacağım ve lütfen mağazalarınızla topluma iyi örnek olun

“Devrek Zonguldak şubeniz bugün köşesinde sessizce yatan kimseye zararı olmayan yavru köpeği şikayet ederek barınağa aldırmış. Yavru köpek yavru. Kime ne zararı var ne istedi de şikayet etti şubeniz bilemiyorum .. Sizden asla alışveriş yapmam. Önermemde”

“Küçücük köpekten rahatsız olacağınıza ve barınağa aldıracağınıza Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, bir kulübe yaptırıp onu sahiplenebilirdiniz. Kapınızın önüne bir kap su koyarak örnek olabilirsiniz. Çok üzdünüz.”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu