Zonguldak’ta 28 Nisan 2023 tarihinde meydana gelen olayda Ramazan Güneş (43), “Saplantılı aşık” olduğu iddiasıyla eski sevgilisi D.G.’nin babası M.G.’yi ayağından silahla vurarak yaralamıştı. Olayın ardından cezaevine giren ve bir süre orada kalan Ramazan Güneş, basında yer alan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, olayın gerçek yüzünü anlattı. Ramazan Güneş, “Ben saplantılı aşık değilim. Aksine D.G. ben başka bir kadına yazdım diye beni rahatsız etti.” dedi.

Edinilen bilgiye göre, Ramazan Güneş, 28 Nisan 2023’te daha önce sevgilisi olan D.G.’nin ailesinin talebine göre şahıslarla görüşmek üzere Meşrutiyet Mahallesi Papatya Sokak’taki olay yerine gitti. Görüşme sırasında 65 yaşındaki baba M.G.’nin kendisine silah doğrultmasının ardından Ramazan Güneş de tüfekle ateş ederek M.G.’yi ayağından yaraladı. Ramazan Güneş, sonrasında olay yerinden uzaklaştı. Bir süre yapılan aramaların ardından Ramazan Güneş yakalandı. M.G. ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Basına yansıyan haberlerde Ramazan Güneş’in kızın evine gittiği, daha öncede ailesinden istediği ancak reddedildiği iddiaları yer almıştı. Güneş, iddiaları yalanlayarak, ailenin kendisini olaydan 3 gün önce görüşmeye çağırdığını iddia etti. Güneş, öte yandan, olayın öncesinde D.G. ile davalık olduklarını ve 4 dosyanın olduğunu söyledi.

Cinnet geçiren anne, çocuğunu öldürdü! Cinnet geçiren anne, çocuğunu öldürdü!

D.G. ile 8 aylık bir ilişkinin ardından yaşanılan anlaşmazlıklar nedeniyle çift ayrıldı. Sonrasında ise Ramazan Güneş, sosyal medya hesabı üzerinden D.G.’nin arkadaşı B.Ö. ‘ye tanışma mesajı attı. B.Ö. ise durumu D.G.’ye bildirdi. D.G. ise bu durum üzerine Ramazan Güneş ile iletişime geçerek, “Arkadaşımdan uzak dur. Benim Arkadaşıma mesaj atma” dedi. Ramazan Güneş ise bu durum karşısında “ Sen benim anam mısın babam mısın? Nikahlı karım mısın?” cevabını verdi. D.G. ise daha sonra çoğu kez Ramazan Güneş’in kendisini rahatsız ettiği iddiasıyla adli makamlara başvurarak, uzaklaştırma kararı aldırdı. Güneş ise, bu durumun asılsız olduğunu, asıl rahatsız edilenin kendisi olduğunu belirtti.

Açılan 4 davadan biri takipsizlikle, biri ise Ramazan Güneş’in beraatı ile sonuçlandı. Diğer davaların sürdüğü süreçte Soğuksu Pazaryeri’nde D.G.’nin babası M.G. ve annesi ile karşılaşan Ramazan Güneş, ailenin görüşme talebinde bulunduğunu ve 3 gün sonra Meşrutiyet Mahallesi Papatya Sokak’a çağırdıklarını iddia etti.

Silahlı yaralama olayının yaşandığı günü anlatan Ramazan Güneş, belirtilen adrese onların talebi üzerine sadece konuşmak için gittiğini ancak kendisine silah doğrultulduğunu söyledi. Nefsi müdafaa yaptığını iddia eden Ramazan Güneş, “Kendimi korumak için ayağına ateş ettim.” dedi.

“MAĞDUR SIFATIYLA SÜREKLİ ŞİKAYET ETTİ”

Olayla ilgili www.safakgazete.com’a konuşan Ramazan Güneş, şu ifadelere yer verdi:

“Olay iki sene öncesine dayanıyor. Bu kadınla bir ilişkimiz oldu. Olay ailesi tarafından öğrenilince kadın bu ilişkiyi reddetti. Bizde bu ailenin gözünde bayanı rahatsız eden takıntılı bir aşık olarak görüldük. Çeşitli davalar açıldı hakkımızda. Kadın bizi tehdit ettiği halde hiç oralı olmadık. Ben bu bayanın arkadaşına tanışmak için mesaj attım. Kadın bunu öğrendikten sonra çarşı merkezde karşılaştık. Beni terk edip giden kadın bana hesap sordu. Bende rest çektim. Sonra ağlayarak benim yanımda uzaklaştı. Sonrasında çeşitli iddialarla bize dava açıldı. 4 ay süreli uzaklaştırma kararı verildi. Kendisi ile zaten uzaktan yakından bir bağlantım ya da gönül bağım kalmadığı için umursamadım. Şehir dışında çalıştığım için de uzaklaştırma kararına bile gerek yoktu. Bu sürede kendisine ne mesaj attım ne de aradım. Mağdur sıfatıyla sürekli şikayet etti.”

“DOSYADAN BERAAT ALDIM”

Olayın öncesinde yaşadıklarını anlatan Güneş, ““İstanbul’dan günübirlik şikayet için Zonguldak’a gelmiştim. Akşam 9’da köyüme çıktım. İkametimizde bazı tadilat işleri için çıkmıştım. Gittikten 15 dakika sonra kapıya jandarma ekipleri dayandı. Haneye karşı ateşli silah kullanmak, erkek şahsa küfür ve hakaretten işlem yapmaya kalktılar. Orada bir şey çıkmayınca uzaklaştırma istedi. Jandarma aracı çıkarken tekrar arıyorlar ve bir küfür konuşması dinletiyorlar. Jandarma tekrar döndüğünde ise küfür etmememe rağmen küfür ettiğimi söylediler. Savcılığa bilgi verdiler. Dosya savcılığa gitti. Bu dosyada kadın savunuldu. Bu dosyadan beraat aldım.” dedi.

AİLE KONUŞMAK İÇİN ÇAĞIRMIŞ

Sonrasında ise aile ilgili Soğuksu Pazaryeri’nde karşı karşıya geldiklerini ifade eden Ramazan Güneş, “Bizden bir şey mi beklediler ne yaptılar bilmiyorum ama konuşma teklif ettiler. ‘Bu işi tatlıya bağlayalım’ dediler. Kızınızı da alın istediğinizi konuşalım dedim. Hastanenin otoparkına çağırdılar. Konuşmak için gittim. Ama içimde de bir şüphe vardı. Saldıracaklarını düşünmüştüm. Bu nedenle oraya boş gitmedim. Şahsın niyeti belliymiş zaten. Olaydan 4 gün önce uzaklaştırma aldırmıış kadın ama bu durum bana tebliğ edilmedi. Aile de bunu fırsata çevirmek için oraya çağırmışlar. Bir nevi kumpas gibi. Daha ‘A’ bile demeden bana silah kullanmaya çalıştı.  Otopark görevlileri gördü. Şu an onlara da soramıyorum uzaklaştırmam olduğu için ve o bölgeye gidemiyorum.” dedi.

“İTİBARIMIZ, ŞEREFİMİZ YERLE BİR OLDU”

Silahlı yaralama olayında basının taraflı haber yaptığını iddia eden Güneş, “Bazı haber sitelerinde bizim takıntılı aşık olduğumuz yönünde yakıştırmalar yapılmış. Cezaevinden yerel gazetelere mektup yazdım. Bazı ajans ve sitelere tek tek ulaştım, görüştüm ve sıkıntıları anlattım. Hiçbiri düzeltme yapmadı. Bazıları şahsıma silah çekildiğini yazmış bazıları ise bunu silmiş. Tek taraflı, aleyhime oynanan bir oyun var. Bir de bu haberler ışığında Zonguldak’ta ki arkadaşlarımız olsun, çevremiz olsun tarafından öcü gibi görülüyoruz. İtibarımız, şerefimiz yerle bir oldu. Ortak yaşanmış bir ilişkimiz vardı. Şimdi bu ilişkinin tek sorumlusu benmişim gibi görülüyor. Bana silah doğrultulduğunu ispatlayamamışken bir de basının bu şekilde haberler yapması hem savcılık hem vatandaşlar hem de çevrem nazarında beni kötü duruma düşürdü. Tek taraflı yapılan haberler basın ilkelerine yakışmıyor. Sizin vasıtanızla diğer basın organlarına sesleniyorum. Onlarda bizim cevap hakkımızı kullanmamızı sağlasınlar.” şeklinde konuştu. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-08-07-at-12.39.22

Editör: Murat Barutçu