Zonguldak Kömürspor’un 8 yıl aradan sonra mücadele edeceği TFF 3. Lig’deki yol haritası belli oldu. Elmas, en uzak deplasman maçını Mardin, en yakın deplasman maçını ise Başkent Ankara’da oynayacak.

16 FARKLI İLDEN TAKIM VAR

Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin yer aldığı 4’üncü grup, 16 farklı şehri temsil eden 16 takımdan oluştu. Zonguldak, Edirne, Kırıkkale, İstanbul, Bursa, Manisa, İzmir, Denizli, Ankara, Niğde, Kayseri, Kahramanmaraş, Ordu, Trabzon, Mardin ve Ağrı’yı temsil eden takımlar arasında 2020-2021 sezonunda Süper Ligde mücadele eden Denizlispor da yer alıyor.

Söz konusu illeri temsil eden takımları, Zonguldak Kömürspor başta olmak üzere 1926 Polatlı Belediyespor, Ağrıspor 1970, Bergama Sportif Faaliyetler, Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş, Denizlispor, Edirnespor, Kahramanmaraş İstiklalspor, Kırıkkalegücü Futbol SK, Mardin 1969 Spor, Niğde Belediyespor, Nilüfer Belediye Futbol Kulübü, Orduspor 1967, Sebat Gençlik, Talasgücü Belediyespor, Turgutluspor oluşturdu.

8 YIL SONRA 3. LİG

Zonguldak Kömürspor en son 2015-2016 sezonunda mücadele ettiği TFF 3. Ligde, Çanakkale'de oynanan Play-Off finalinde Kızılcabölükspor'u yenip TFF 2. Lige yükselmişti. 2016-2017 sezonundan bu tarafa aralıksız 8 yıl mücadele ettiği 2. Lige, geride kalan 2023-2024 sezonunu 38 puanla 16'ncı sırada bitirince veda eden Zonguldak Kömürspor, profesyonel liglerdeki mücadelesini 8 yıl sonra yeniden 3. Lig ekibi olarak sürdürecek.

GRUPTAKİ 5 TAKIM YENİ

Bu takımlardan Zonguldak Kömürspor ile Denizlispor TFF 2. Ligden düşerken, 1926 Polatlı Belediyespor, Niğde Belediyespor ve Nilüfer Belediyespor Bölgesel Amatör Ligden yükseldi. 5 yeni takım dışında kalan diğer 12 takım, geçen sezon TFF 3. Ligde farklı gruplarda mücadele etmişti.

EN UZAĞI MARDİN, EN YAKINI ANKARA

Zonguldak Kömürspor yeni futbol sezonunda en uzak deplasman olarak Mardin’e gidecek. 1298 kilometre uzaklıktaki Mardin deplasmanını, 1206 kilometreyle Ağrı, 858 kilometreyle Kahramanmaraş, 826 kilometreyle Trabzon izliyor.

En yakın deplasmanların ilk sırasında ise Başkent Ankara var. Başkent’in dışında Kırıkkale, Bursa ve İstanbul’da oynanacak maçlar, Elmas’ın yakın mesafeli dış saha maçları olacak.

TFF 3. LİG 4. GRUP

ZONGULDAK: Zonguldak Kömürspor AŞ

ANKARA: 1926 Polatlı Belediyespor

AĞRI: Ağrıspor 1970,

Zonguldaklı sporcu mili takıma seçildi Zonguldaklı sporcu mili takıma seçildi

İZMİR: Bergama Sportif Faaliyetler

İSTANBUL: Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş

DENİZLİ: Denizlispor

EDİRNE: Edirnespor

KAHRAMANMARAŞ: Kahramanmaraş İstiklalspor

KIRIKKALE: Kırıkkalegücü Futbol SK

MARDİN: Mardin 1969 Spor

NİĞDE: Niğde Belediyespor

BURSA: Nilüfer Belediye Futbol Kulübü

ORDU: Orduspor 1967

TRABZON: Sebat Gençlik

KAYSERİ: Talasgücü Belediyespor

MANİSA: Turgutluspor

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ