Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı adayı olan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları gizli protokolü sosyal medya hesabından paylaştı. Protokolde yer alan maddeler arasında İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlık olmak üzere toplam üç bakanlığın Zafer Partisi'ne verilmesi konusunda anlaşıldığı görüldü.

Mayıs seçimlerinde Özdağ, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile seçimin ikinci turu öncesi bir araya gelmişti.

İki parti arasında protokol imzalanmış, Zafer Partisi Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıklamıştı. Ardından Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında gizli bir protokol imzalandığı gündeme gelmişti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'gizli protokolü' sosyal medya hesabında yayımladı.

İyi Parti’de istifa depremi sürüyor! İyi Parti’de istifa depremi sürüyor!

"Hükümetin Oluşturulması ve Görev Bölümü" başlığı yer alan protokolde, "AK Parti hükümeti döneminde tamamen tahrip edilen devlet düzen ve kurumların, yeniden düzenlenmesinde aşağıdaki görev bölümü kapsamında işbirliği yapılacaktır" ifadesi kullanıldı.

Protokolde yer alan maddeler şu şekilde:

-İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlık olmak üzere toplam üç bakanlık,

-Güvenlik, Adalet ve Ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere, görüş birliği sağlanan Bakan Yardımcılıkları (Müsteşarlıklar) Zafer Partisi'ne tahsis edilecektir.

-Zafer Partisi'ne tahsis edilen makamlar ve bağlıları konusundaki atamalarda Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile birlikte karar alınacaktır.

-Zafer Partisince deruhte edilen Bakanlıkların teşkilat yapıları, görevlendirme esasları 14 Mayıs 2023 seçimlerinden önce olduğu gibi değiştirilmeden devam ettirilecektir. (Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2023-11-23-at-11.41.17-(1)

Editör: Murat Barutçu