2. Lig Kırmızı grupta 38’inci aynı zamanda son hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Merkez Hakem Kurulu, Zonguldak Kömürspor’un saha ve seyircisi önünde ligden düşmesi kesinleşen Pazarspor’la oynayacağı karşılaşmaya, İstanbul bölgesinden 29 yaşındaki B klasman hakemi Yakup Özhan’ı atadı. Özhan’ın yardımcılıklarını, Çanakkale bölgesinden B klasman yardımcı hakemi Tuncay Ercan ile İstanbul bölgesinden B klasman hakemi Sedat Etik yapacak. Karşılaşmada, 4’üncü hakem sorumluluğunu İstanbul bölgesinden C klasman hakemi Melih Aldemir üstlenecek.

İstanbullu klasman, 20 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’te Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yöneteceği maçla birlikte meslek kariyerinde üçüncü kez Zonguldak Kömürspor maçında düdük çalacak.

Özhan’ın düdük çaldığı maçlarda Zonguldak Kömürspor’un galibiyeti yok. Özhan, Zonguldak Kömürspor’un 2019-2020 sezonunda Çorum FK ile 2-2, 2021-2022 sezonunda Eskişehirspor’la 0-0 berabere kaldığı maçların hakemiydi. Yakup Özhan ayrıca 29 Nisan’da Bucaspor 1928’le oynanan ve 2-0 kaybedilen karşılaşmada 4’üncü hakem olarak görev aldı.

Deplasmanda yönettiği bu maçların ardından bu kez Zonguldak’ta düdük çalacak olan Yakup Özhan’ın, 2. Ligde 47’nci maçını yönetecek. B klasman hakemi, 2. Ligde en son 8 Nisan’da, Bursaspor-Anagold 24 Erzincanspor arasında oynanan maçta düdük çaldı.

Bu maçtan sonra 2. Ligde iki defa dördüncü hakem olarak görev alan Özhan, ardından düdük hakemi olarak 7 Mayıs’ta, Belediye Kütahyaspor-Eskişehirspor arasındaki 3. Lig maçında görev yaptı.

Kırmızı grupta son haftanın diğer maçlarında, Trabzon’dan Ramazan Keleş, İstanbul’dan Burak Kaplan, Kocaeli’den Abdulbaki Ayyıldız, Bursa’dan Süleyman Soyutürk, Bingöl’den Yusuf Aydın, İstanbul’dan Oğuzhan Uğurlu, Adana’dan Metehan Alpat düdük çalacak.

20 Mayıs Cumartesi (yarın) oynanacak maçların programı ve hakemler şöyle:

Saat 15.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: 1461 Trabzon-Kırklarelispor (Metehan Alpat-Adana)

Saat 15.00 Pendik Stadı: İskenderunspor-Uşakspor (Oğuzhan Uğurlu-İstanbul)

Zonguldak Kömürspor’un ilk 11’in de kimler var? Serik maçının kadrosu belli oldu Zonguldak Kömürspor’un ilk 11’in de kimler var? Serik maçının kadrosu belli oldu

Saat 15.00 Van Atatürk Stadı: Vanspor-Balıkesirspor (Yusuf Aydın-Bingöl)

Saat 15.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Pazarspor (Yakup Özhan-İstanbul)

Saat 15.00 TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Kocaelispor (Misafir takıma seyircisiz) (Süleyman Soyutürk-Bursa)

Saat 15.00 Kastamonu Gazi Stadı: Kastamonuspor-Kırşehir FK (Abdulbaki Ayyıldız-Kocaeli)

Saat 15.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Etimesgut Belediyespor-Serik Belediyespor (Burak Kaplan-İstanbul)

Saat 15.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-Sarıyer (Ramazan Keleş-Trabzon)

Diyarbekirspor-Bucaspor: 0-3 (Hükmen)

Adıyaman FK-Fethiyespor: 0-3 (Hükmen)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ