İstanbul’un birçok semtinde etkili olan sağanak yağış etkisini artırdı. Sel ve su baskınları etkili olurken şuana kadar iki kişinin öldüğü bildirildi. Onlarca kişi kurtarılmayı bekliyor. Ekipler tüm güçleri ile kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Başakşehir, Millet Kütüphanesi'nde bazı vatandaşlar sel nedeniyle mahsur kaldı

İstanbul Başakşehir, Millet Kütüphanesi'nde insanlar sel nedeniyle mahsur kalırken o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

İstanbul'da sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Başakşehir, Millet Kütüphanesi'nde insanlar sel nedeniyle mahsur kaldı. Vatandaşlar kütüphanenin içerisinde yağışın dinmesini beklerken o anlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, vatandaşların mahsur kaldığı ve suların yükseldiği de görüldü.

Başkan Kartoğlu, Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalan vatandaşların tahliye edildiğini açıkladı

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir" dedi.

İstanbul'da sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde yaşanan su baskını nedeniyle vatandaşlar mahsur kaldı. Vatandaşlar kütüphanenin içerisinde yağışın dinmesini beklerken o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Konuya ilişkin Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesini su bastı

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesini su bastı.

Düzce’ye 9 hekim atandı Düzce’ye 9 hekim atandı

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış bazı ilçeleri olumsuz etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle Çam ve Sakura Şehir Hastanesini su bastı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, bazı bölümlerde su birikintisi olduğu görülüyor.

Başakşehir ve İkitelli'de araçlar suya gömüldü

Başakşehir ve İkitelli'de yoğun yağış nedeniyle araçlar suya gömüldü.

İstanbul'un Kuzey bölgesindeki ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Başakşehir ve İkitelli'de birçok araç sular altında kaldı. Dereye dönen sokaklarda suya gömülen araçlar cep telefonu kameralarına yansıdı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin su baskınlarına müdahaleleri sürüyor.

Halkalı Gümrüğü'nde mahsur kalanlar binaların çatısında kurtarılmayı bekledi

İstanbul'da Halkalı Gümrüğü'nde sağanak sonrası şoförler ve çalışanlar mahsur kaldı. Bir binanın çatısına çıkarak kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar dron ile görüntülendi.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, şehrin birçok noktasında su baskınlarına neden oldu. Sel sularının vurduğu Halkalı Gümrüğü'nde de araçlar mahsur kaldı. Gümrük işlemleri için gelen şoförler ve çalışanlar da sel suları nedeniyle içeride bulunan bir binaya sığındı. Binanın çatısına çıkarak yardım isteyen vatandaşlar dron ile görüntülendi.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler mahsur kalanların bot ile kurtarılması için çalışma başlattı.

Küçükçekmece'de bir kişi bodrum katta sel sularında mahsur kalarak öldü

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde yabancı uyruklu bir kişi, bodrum katta sel sularında mahsur kalarak hayatını kaybetti.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, Küçükçekmece'de su baskınlarına neden oldu. Mehmet Akif Mahallesi Engin Sokak'ta bodrum katta yaşayan yabancı uyruklu bir şahıs, sel sularında mahsur kalarak hayatını kaybetti. Şahsın cenazesi, ambulansla hastaneye gönderildi.

İstanbul Valiliği, sel baskınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 2'ye yükseldiğini açıkladı. (İHA)

Editör: Murat Barutçu