Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı İsmail Üstünyer yaptığı açıklamada, “Öncelikle yeni oluşan TBMM ve Cumhurbaşkanlığı'nın ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim. Milletimizin kararına saygılıyız” dedi.

Üstünyer açıklamasında, “Genel seçimler maalesef hiç eşit ve adil olmayan şartlarda gerçekleştirilmiştir. Bir tarafta devletin tüm imkânlarını arsızca, fütursuzca sonuna kadar kullanan iktidar, diğer yanda seslerini zar zor duyurmaya çalışan muhalefet partileri” diyerek şunları söyledi:

“Bir yanda milletvekili adayı olduğu halde son dakikaya kadar bakanlıktan istifa etmeyen, atamalar, alımlar, dağıtımlar yapan bakanlar, iktidar partisinin seçim büroları gibi çalışan devlet kurumları, camilerin içinde, okul ve kışlaların duvarlarına kadar propaganda yapan, basın ve medyanın neredeyse tamamını tekelleştirmiş bir zihniyet. Diğer taraftan milletin vergileri ile yayın yapan ve tarafsız olması gereken TRT'nin tarif edilemez bir  adaletsizliğin içine düşürülmesi, iktidarın karalama, ötekileştirme, terör iftiraları, montaj/yalan videoların bizzat Cumhurbaşkanı'nca millete izlettirilmesi, üstü örtülü vatandaşı korkutmaya, sindirmeye yönelik söylemler ve neticede ülkemizin içinde bulunduğu gerçek sorunlarının konuşulamadığı, düşünülemediği, konuşturulmadığı, düşündürülmediği bir kampanya dönemini yaşadık.

Akşener’e kadın rakip Akşener’e kadın rakip

MİLLET İTTİFAKI

Biz Saadet Partisi ve Merkez İlçe teşkilâtı olarak ittifak prensipleri doğrultusunda 1. ve 2. tur seçimlerinde maddi, manevi, fiziki ve siyasi desteğimizi hem Merkez İlçede hem de Kilimli ve Kozlu bölgesinde verme konusunda fedakârlıktan çekinmedik. İttifak bileşenleri ile uyumlu bir çalışma yürütmenin gayreti içinde olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Millet İttifakı'nın ülkemizde kardeşlik ve barış zemininin oluşup gelişmesinde önemli bir katkı sunduğu kanaatindeyiz. Önümüzdeki dönemlerde de ittifak çalışmalarının devam edeceğini düşünüyoruz.

SEÇİM SONUÇLARI

Milletvekili seçim  sonuçlarına göre muhalefet partileri TBMM'de daha geniş temsil gücüne ulaşmış, muhalefet zemini tüm siyasi görüşlere yayılmıştır. Bu anlamda Saadet Partimizin yeni dönemde mecliste 10 milletvekili ile temsil edilecek olması önemlidir.

Yine bu manada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun tüm namüsait şartlara rağmen % 48'e yakın oy alması önemli bir orandır. Matematiksel olarak baraj aşılamamış olsa da küçümsenemeyecek bir oy oranına ulaşılmıştır.

Hülâsa; yeni dönemde tek adam zihniyetinin devamı ile milletimizi her alanda daha zor günlerin beklediğini düşünmekten kendimizi alamıyor, milletimizin Allah yar ve yardımcısı olsun temennisinde bulunuyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu