İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, İş Gücü Uyum Programı (İYUP) kapsamında il genelinde ise alınacak 1700 kişinin başvurularının başladığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başvurularının başladığını ifade eden İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, " İlçelerde dahi işgücü uyum programı kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından 7 Şubat’ta başlatılan başvurular, 11 Şubat’ta sona erecek. Noter kurası ise 14 Şubat’ta, aynı il müdürlüğü kuruluşunda gerçekleştirilecek. Kültür İl Müdürlüğümüzle birlikte yürütmekte olduğumuz 29 kişilik işgücü uyum programımız ise 6 Şubat’ta başladı ve 10 Şubat’ta sona erecek. Katılımcılar 24 Şubat’ta işbaşı yapacak. Müftülük ile birlikte 300 kişilik bir işgücü programı daha gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda başvurular 10 Şubat’ta başladı ve 17 Şubat Pazartesi günü sona erecek. Diğer kurumlarla ilgili tarihler netleştiğinde kamuoyuna duyurular yapılacaktır. Personel dağılımına baktığımızda:

Deniz Yavuzyılmaz’dan Emekli İkramiyesine Tepki Deniz Yavuzyılmaz’dan Emekli İkramiyesine Tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü: 102 kişi, Kültür İl Müdürlüğü: 29 kişi, Müftülük: 300 kişi, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi: 100 kişi, Atatürk Devlet Hastanesi: 85 kişi, Valilik: 70 kişi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK): 30 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü: 50 kişi, Jandarma Komutanlığı: 50 kişi, Devrek Kaymakamlığı: 110 kişi, Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı: 285 kişi, Çaycuma Kaymakamlığı: 180 kişi, Kilimli Kaymakamlığı: 80 kişi, Kozlu Kaymakamlığı: 40 kişi, Gökçebey Kaymakamlığı: 40 kişi olmak üzere toplamda 1.700 kişi işgücü uyum programı kapsamında istihdam edilecektir. Katılımcıların çalışma süresi 10 ay olup yıl sonuna kadar ilgili kurumlarda görev yapacaklardır" şeklinde konuştu.

Okan Işkur

Muhabir: Sertaç Özdemir