2. Lig Kırmızı grupta 4 gün arayla oynadığı 4 ve 5’inci hafta maçlarını puansız geride bırakarak duraklama dönemine giren Zonguldak Kömürspor yeniden çıkış arıyor.

Yenilgisiz 7 puan geride kalan ilk 3 haftanın ardından 4’üncü haftada Kırklarelispor, 5’inci haftada Vanspor yenilgileriyle hayal kırıklığı yaşatan Zonguldak Kömürspor, 6’ncı hafta maçında yenilgisiz lider İskenderunspor’la karşılaşacak. 25 Eylül Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak maçta taraftar desteğini arkasına alacak Şenol Demir’in ekibi, iki maçlık galibiyet suskunluğunu bozup kazanan takım kimliğini tekrar geri kazanmak istiyor.

Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, İskenderunspor maçıyla birlikte bu sezon evinde 3’üncü maçını oynayacak. Elmas, iç sahada 2’de 2’lik galibiyet serisiyle dikkat çekiyor. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda ilk maçta Fethiyespor’u 4-2 yenen Zonguldak Kömürspor, ikinci maçta Adıyaman FK’yı 3-0’la geçerek skorer bir takım görüntüsü ortaya koydu. Kırmızı grup ekibi, attığı 7 gole karşılık kalesinde 2 gol gördü. İç sahada yenilgi nedir bilmeyen Zonguldak, bunun yanı sıra golcü takım görüntüsüyle grubun zorlu deplasmanları arasına girdi.

İSKENDERUNSPOR’DAN İLGİNÇ İSTATİSTİK

Öte yandan, hafta sonunda oynanacak zorlu karşılaşma öncesi lider İskenderunspor'u yakın mercek altına aldık. Lige fırtına gibi giren Hatay temsilcisi, grupta 5’te 5 yapan tek takım olma unvanına sahip.

Ligin ilk maçında sahasında Balıkesirspor’u 1-0 mağlup eden İskenderunspor, ikinci hafta deplasmanda Pazarspor’u 3-1 mağlup etti. 2’de 2’yle başladığı ligin 3’üncü haftasında sahasında Fethiyespor’u ağırlayan lider, bu maçı da 2-1 kazanarak yoluna firesiz devam etti.

4’üncü hafta Trabzon deplasmanına konuk olan İskenderunspor, zorlu rakip 1461 Trabzon’u 1-0, ardından da 5’inci haftada evinde Adıyaman FK’yı yine aynı skorla mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü. 5 maçta 15 puanla Kırmızı grupta öne çıkan İskenderunspor, rakip kalede 8 gol üretirken, kalesinden 2 gol çıkardı.

5 MAÇIN 3’ÜNÜ İKİNCİ YARI KAZANDILAR

İlk 5 maç itibariyle skor başarısıyla öne çıkan İskenderunspor, galip bitirdiği maçların 3’ünü 1-0’lık skorlarla kazandı. Bu galibiyetler, ikinci yarıda biri penaltıdan olmak üzere 59, 63 ve 90’ıncı dakikalarda atılan gollerle geldi. Lider, diğer 2 maçta kaydettiği 5 golün 3’ünü yine ikinci yarıda buldu. Kalan 2 gol ise ilk yarıda kaydedildi.

Genelde sessiz geçen ilk yarıların ardından ikinci yarıda netice odaklı futbol ortaya koyan İskenderunspor, her ne kadar üretken bir takım gibi gözükmese de kendisini sonuca taşıyacak golü bir şekilde bulmayı başarıyor.

RAKİBİN YAŞ ORTALAMASI 27

25 kişilik kadroya sahip İskenderunspor’un yaş ortalaması 27. 34 yaşındaki Ahmet Devret ile yine aynı yaşa sahip Uğur Akdemir takımın en deneyimli ik ismi. Bu iki ismi 33 yaşındaki Kemal Tokak ile İrfan Başaran ve 32 yaşındaki Erdinç Pekgöz izliyor.

İskenderunspor’un ilk 11’ini Muhammet Can Tuncer, Ahmet Devret, Kemal Tokak, Onur Ural, Okan Dernek, Onur Toprak, İsmail Güven, İrfan Başaran, Enes Soy, Ali Keten ve Yasin Abdioğlu oluşturuyor. Liderin yedek listesinde Berk Balaban, Erdinç Pekgöz, Uğur Akdemir, Doğan Ateş, Kaan Yüksel, Kadir Ari, Muhammed Enes Durmuş, Emir Biberoğlu, Erkan Süer ve Hamza Küçükköylü yer alıyor.

KADRODA 2’Sİ ZONGULDAKLI 4 TANIDIK VAR

İskenderunspor’un ilk 11 ve yedek kadrosunda yer alan futbolculardan 4’ü çok tanıdık. Zonguldaklı futbolcular Okan Dernek ile Muhammed Enes Durmuş Pazar günü rakip olarak oynayacak. Bu iki Zonguldaklı'nın yanı sıra bir dönem Zonguldak Kömürspor forması giyen İsmail Güven ile Erdinç Pekgöz de uzun bir aradan sonra Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na çıkacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi