Zonguldak’ın bölgesel klasmandaki tek kadın hakemi Esra Arıkboğa, hakemlik serüvenine 2022-2023 sezonuyla birlikte İstanbul bölgesi hakemi olarak devam edecek. Geçen yıl kazandığı POMEM sınavının ardından başarılı bir eğitim sürecinden geçerek polis memuru olan Arıkboğa, işi dolayısıyla hakemlik kaydını İstanbul’a aldırdı.

Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) yapılan başvuru sonrası Arıkboğa’nın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bilgi bankası bölümündeki şehir bilgileri İstanbul olarak değişti. Başarılı kadın klasman, böylelikle Zonguldak’ta son 5 yıldır bölgesel kadın yardımcı hakem unvanıyla başarıyla sürdürdüğü görevine İstanbul bölgesi hakemi olarak devam edecek.

Hakemlik atamasının kesinleşmesinin ardından Esra Arıkboğa, sosyal medya hesabından veda mesajı yayınladı.

Hakemliğe başladığı ilk şehir olan Zonguldak’ın hayatında farklı bir yere sahip olduğunun altını çizen kadın klasman, “Zonguldak’ta dolu dolu geçen 7 seneye, yeri geldi güzellikler, yeri geldi başarılar, yeri geldi şansızlıklar ve hüzünler sığdırdım. Bununla beraber çok değerli insanlar tanıyıp güzel dostluklar kurdum. İyi ile kötüyü ayırt etmeyi, hatalarımdan ders çıkarmayı, adaletten taraf olmayı ve daha bir çok güzelliği hakemlik yaşantısında öğrendim.

Bu süre zarfında ilk çıktığım amatör müsabakadan son çıktığım en üst düzey müsabakaya kadar hepsine aynı ciddiyetle yaklaştım. Çok çalıştım, çok emek verdim. Zonguldak ilini elimden geldiğince en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Şimdi aynı ciddiyetle bugün (dün) itibariyle hakemlik görevime, mesleğim gereği İstanbul’da devam edeceğim. Üzerimde emeği olan onlarca, yüzlerce insan var. Beni bugünlere getiren değerli hocam Nurettin Demir başta olmak üzere, emeği üstümde olan tüm hocalarıma, futbol taban birliklerine, Zonguldak basınının güzide temsilcilerine, görev yaptığım hakem arkadaşlarıma, abilerime, ablalarıma ve ismini sayamadığım nice İnsanlar, hepinize sonsuz teşekkür ederim. Tekrardan görüşmek dileğiyle. Hoşçakalın” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi