Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü maskot projesini hayata geçirdi. Kentte düzenlenecek ulusal tüm spor organizasyonlarında sporcu kafilelerine hediye edilecek “spor maskotu”, İşçi Milli takımı Zonguldakspor’un kırmızı-lacivert renklerini taşıyan maden işçisini simgeliyor.

Kafasında “Zonguldak” yazılı sarı renkli madenci bareti, bir elinde madenci feneri, diğer elinde futbol topu bulunan maskot, Zonguldakspor’un forma, şort ve tozluğunu üzerinde taşıyor.

Tasarımı tamamlandıktan sonra sosyal medyada düzenlenen yarışma doğrultusunda, seçici jüri üyeleri tarafından adına “Kömürcan” verilen maskot, Gençlik Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törenle tanıtıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve Futbol Taban Birlik Başkanları'nın katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım törenine, antrenörler, sporcular ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Konuşmaların ve sportif yetenek taramasında başarılı olan sporculara hediyelerin takdim edilmesinin ardından kürsüye çıkan protokol üyeleri, kurdele kesimiyle birlikte maskotun üzerindeki siyah örtüyü alkışlar eşliğinde açtı.

Başta Vali Mustafa Tutulmaz olmak üzere tüm protokol ile davetlilerin büyük beğenisini kazanan maskot, bundan böyle Zonguldak’ın ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyona, turnuva ve organizasyonlarda sporcu kafilelerine hediye olarak verilecek.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından seri üretimine başlanan maskot, anahtarlık ve özel olarak hazırlanan t-şortlarda da kendini gösterecek.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, “spor maskotu” projesiyle birlikte spor organizasyonlarında Zonguldak’ın marka değerinin yukarıya taşınacağını belirtti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

6B1A3704açılış

Son iki maç 6 puan almalıyız, bir maçı kalan Nazilli’nin de Ankaraspor’a yenilmesi şart Son iki maç 6 puan almalıyız, bir maçı kalan Nazilli’nin de Ankaraspor’a yenilmesi şart

 

Editör: Hüseyin EKİNCİ