Zonguldak Tüketici Haklari Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, son zamanlarda internet dolandırıcılığında ciddi bir artış yaşandığını ifade eden Topaloğlu, vatandaşları uyardı.

Özellikle telefonlar üzerinden  vatandaşları arayarak işte size hediye çıktı. Bu hediyeyi göndereceğiz. Ya da işte  planlamadan ürün almıştınız. Bunun parasını göndereceğiz gibi vatandaşları kandırarak dolandırıyorlar.  Türkiye'de dolandırıcılık çok acayip bir şekilde arttı. Bankaları kullanarak, bankaların işte kredi vereceğiz, yok site sizin şurada paranız var diye vatandaştan işte size bir kod geliyor deyip, vatandaşın şifresini alarak şifreyi alınca da çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü şifre biliyorsun kişiye şahsa gelen bir şeydir. Yani onu bir başkasına verip kullandıramazsınız ama maalesef vatandaşlarımız bunlara güvenerek bu şifreleri veriyorlar. Kesinlikle şifreleri vermeyin Şifre çok önemli. Yani yurttaşlarımız kesinlikle ve kesinlikle alışveriş yaparken hiçbir şekilde hiç kimseye hiçbir şekilde şifrelerini vermesinler. Böyle bir sıkıntı varsa mutlaka şubelerini bankanın şubelerine uğrayarak ya da müşteri hizmetlerini arayarak bu konuda bilgi alsınlar diyoruz. Çünkü son dönemde yaygınlaştı.

Ekiplerden taksicilere uygulama Ekiplerden taksicilere uygulama

INSTAGRAM'A DİKKAT

Özellikle sosyal medyada Instagram dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Topaloğlu,  Özellikle bu İnstagram denen şey üzerinden vatandaşlarımız alışveriş yapıyorlar. Yani orada gördükleri ilanlara inanarak oradan ürün alacağız diye buralara paralar gönderiyorlar. Maalesef bu hepsi paravan yerler. Vatandaş bunların hiçbir tanesini bulamıyor. Parayı da gönderiyor. On gün sonra ne ulaşabiliyor ne bir şey yapabiliyor ve bu paralar da gidiyor. Biz de hakem heyetinde buna ilişkin bir şey yapamıyoruz. Karar veriyoruz ama karşı tarafta muhatap yok. Dolayısıyla bizim verdiğimiz kararlarda havada kalıyor. Çünkü bunlar ne? Vergi numarası var. Başkasının vergi numarasının fotokopisini çekerek orada vergi numarası varmış gibi gösteriyorlar. Hiç ilgisi olmayan yerlerin vergi numarasını gösteriyorlar Benim diyeceğim şey şu son dönemde özellikle de bu internet üzerinden yapılan sahtekarlıklar ve bankalarca arttı. Vatandaşlarımızı bu konuda bir kez daha uyaralım. Çok dikkatli olsunlar" şeklinde konuştu. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Editör: Murat Barutçu