Zonguldak Haber - Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, alışverişlerde en çok şikayetin internet üzerinden geldiğine dikkat çekti. 

Her zaman güvenli sitelerden alışveriş yapmanın doğru olduğuna dikkat çeken Topaloğlu açıklamasında; “İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde ciddi anlamda sıkıntı var. Vatandaşlar alışveriş yapıyor ancak farklı ürünler gelebiliyor. Birçok zaman hakem heyetlerine biz karar versek de karşı taraftan muhatap bulamıyoruz. İşyerleri kapanmış ya da gerçekten böyle bir iş yeri yok. Bu anlamda tüketicilerimiz güvenilir büyük sitelerden alışveriş yaparsa iyi olur. Bazen tüketicilerimiz doğrudan alışveriş yaptığında ciddi anlamda sıkıntı yaşanabiliyor. Özellikle ucuz alışverişlerde çok şikayetler geliyor. En çok şikayet spor ayakkabılardan geliyor ve bu ayakkabılar çok pahalı ürünlerdir. Paravan şirketlerden çok sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü karşı tarafla muhatap bulamıyoruz. Bize gelen şikayetler doğrultusunda vatandaşları Cumhuriyet Başsavcılıklarına yönlendiriyoruz. Oradan da bir tahkikat başlatıyorlar. Şu anda soruşturmada olan birçok dosya olduğunu söyleyebilirim. Çünkü ürünü başka bir yerden alıyorsunuz parayı başka bir yere gönderiyorsunuz. Buda haliyle Vatandaşı mağdur ediyor. Genelde vatandaşlar araştırmadan alışveriş yapıyor mağdur olduktan sonra araştırıyor. Bu anlamda güvenilir sitelerden alışveriş yapmak her zaman daha doğru oluyor” diye konuştu. Haber: Sertaç Özdemir

Polisin alkollü kadın sürücü ile imtihanı: 44 kez üfletildi! Polisin alkollü kadın sürücü ile imtihanı: 44 kez üfletildi!

Genç kızı uyuşturucu bu hale getirdi Genç kızı uyuşturucu bu hale getirdi

Düzce'de binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi Düzce'de binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi

Editör: Virda Şahin