Aşırı sıcaklar kaza yaptırdı; Eriyen asfalt kazaya sebep oldu Aşırı sıcaklar kaza yaptırdı; Eriyen asfalt kazaya sebep oldu

Kahramanmaraş Haber - Göksun ilçesinde, nadir görülen ve "Köşeli yengeç örümceği" olarak bilinen özel bir örümcek türü, Çardak Mahallesi'nde Esin Seda Yılmaz tarafından ilk kez görüntülendi.

Göksun'un doğal güzelliklerine bir yenisi daha eklenirken, Esin Seda Yılmaz, bahçesinde dolaşırken tahtanın üzerinde ilginç bir örümcek fark etti. İlk bakışta önemsemediği örümcek, dikkatli incelemeler sonucunda Yılmaz'a insan yüzünü andıran bir yapıya sahip olduğunu gösterdi. Hemen cep telefonuyla hayvanın fotoğrafını çeken Yılmaz, ilginç keşfini kayıt altına aldı.

 

Demir hırsızları yakalandı Demir hırsızları yakalandı

Esin Seda Yılmaz, gördüğü bu nadir örümceği şu şekilde anlattı: "İlk gördüğümde pek önemsemedim ama dikkatli baktığımda ise insan yüzüne benzediğini fark ettim. Hemen fotoğrafını çektim. İnternette yaptığım araştırmada çok nadir bir tür olduğunu anladım. Mahallede ilk kez karşılaştık bu türle. Türkiye'de bu zamana kadar 10 tane falan görülmüş. Birini de ben bulmuş oldum. Yaptığım araştırmada bu hayvanın 'köşeli yengeç örümceği' olarak adlandırıldığını öğrendim. Sırtındaki şekiller insan yüzünü andırıyor. Gözü, ağzı, kaşı bile var. Oldukça da şeffaf bir hayvan. Küçük böceklerle besleniyormuş. Zararsız ve zehirsiz olduğunu öğrenince de rahat bir nefes aldım."

Ancak ilginç örümcek, bir süre sonra otların içinde kayboldu. İHA

Bakan yardımcısından şok cümle: Buradan çekinde fukaralarda çıksın! Bakan yardımcısından şok cümle: Buradan çekinde fukaralarda çıksın!

Araf Hayvancılık;  Yenilikçi Teknolojilerle Türkiye'nin Tavukçuluk Sektöründe Lider… Araf Hayvancılık;  Yenilikçi Teknolojilerle Türkiye'nin Tavukçuluk Sektöründe Lider…

Kdz.Ereğli'nin il olması için toplandılar Kdz.Ereğli'nin il olması için toplandılar

AW939795_01

AW939795_02

Editör: Virda Şahin