Bartın’ın Amasra’dan sonra en çok turist çeken yöresi İnkumu yıllardır bir sorunlarının çözülememiş olmasından yakınıyor. Bu da ATM sorunu.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili sürecinde binlerce ziyaretçinin akınına uğrayan İnkumu, adeta bir turizm cenneti olarak tanınıyor. Ancak, bu yoğun ziyaretçi trafiği sırasında yaşanan bir sorun, adeta gözden kaçmıyor: Banka ATM’lerinin bulunmaması.

Bartın Halk gazetesinde yer alan habere göre tatilin keyfini çıkarırken bir yandan da bankacılık işlemlerini halletmek ya da nakit para çekmek isteyen vatandaşlar, maalesef İnkumu’nda bu imkândan mahrum kalıyor. Yurdun birçok tatil beldesinde bankalara ait ATM’lerin bulunmasına rağmen, Ankara’nın sahili olarak da anılan İnkumu’nda bu eksiklik gözlerden kaçmıyor.

Bu durum, özellikle tatilcilerin planlarını alt üst ediyor ve tatil süreçlerini olumsuz etkiliyor. Herhangi bir banka işlemi yapabilmek ya da nakit para ihtiyacını karşılayabilmek için uzak mesafeler kat etmek zorunda kalan ziyaretçiler, bu durumdan oldukça şikayetçi.

Kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu! 1’i ağır 5 yaralı Kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu! 1’i ağır 5 yaralı

Bu durumdan esnaf da yakınıyor ve İnkumu’na bir an önce ATM’lerin konulmasını istiyor.

Kaynak: Haber Merkezi