Lakin Türk vatandaşlarının nedeni ne olursa olsun bu ülkeye gitmek için almaları gerek bir İngiltere vizesi vardır. Biz de bu yazıda size bu konuda tüm merak edilen soruların yanıtlarını vermeye çalışacağız. Şimdi dilerseniz konuyu daha fazla uzatmadan adım adım başlayalım.

İngiltere Vizesi Başvurusu

İngiltere vizesi sürecidiğer ülkelerden biraz daha farklıdır. İngiltere vize süresince en temel olan fark eğer aşağıda belirtilen kısa süreli olan bir vize ise o zaman İngiltere Hükümeti tarafından onaylanan akredite olan kuruluşlar aracılığı ile başvuruların yapılması ve başvuru sahiplerinin parmak izleri alınması gerekir. Başvurular sırasında mutlaka önceden mesai saatleri içinde randevu alınması gerekir.

ingiltere vizesi rehberi-2

İngiltere Vize Türleri

İngiltere vize türleri aşağıda yazılı olduğu biçimdedir:

Araf Hayvancılık;  Yenilikçi Teknolojilerle Türkiye'nin Tavukçuluk Sektöründe Lider… Araf Hayvancılık;  Yenilikçi Teknolojilerle Türkiye'nin Tavukçuluk Sektöründe Lider…

1. C tipi kısa süreli vizeleri aşağıda yazılı olduğu biçimdedir

2. İngiltere turistik vizesi

3. İngiltere ticari vizesi

4. İngiltere öğrenci vizesi

5. İngiltere transit vizesi

6. İngiltere aile ve arkadaş ziyareti vizesi

Bir de üstte yer alan vize türü dışında çalışma vizeleri vardır. Bunlar aşağıda yazılı olduğu biçimdedir:

Tier 1 vizesi kendi içinde çeşitlenir. Onlar şu şekildedir

1. Tier 1 Genel Vizesi,

2. Tier 1 Girişimci Vize,

3. Tier 1 Yatırımcı Vize,

4. Tier 1 Olağanüstü Yetenekliler İçin Olan Vize,

5. Tier 1 Üniversite Mezunu Girişimciler Vizesi biçimindedir.


Tier 2: sponsorluk alınarak yapılan çalışma vize başvuruları

Tier 4: Lisans, yüksek lisans ve doktora için olan eğitim almak için başvurulan vize türüdür.

Tier 5: Staj ve ücretli ücretsiz kısa süreli çalışma, araştırma görevlisi olarak başvurulan vize türüdür.

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İngiltere vizesi için gerekli evraklar aşağıda yazılı olduğu biçimdedir:

  • Pasaport: en az 2 sayfası boş seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olmalı
  • Var ise eski pasaport
  • Kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam vukuatlı olan nüfus kayıt örneği
  •  İngiltere vize başvuru formu online olarak doldurulmalıdır.
  • İngiltere vize talep dilekçesi
  •  Uçak ve konaklama rezervasyon bilgileri
  • Vize başvuru ücretinin ödendiğine dair olan dekont
  • Banka hesap cüzdanı (son 6 aya ait minimum 15.000 TL35.000 TL bakiye olmalı)
  • Var ise eğer araç ruhsatı, tapu, kira sözleşmesi ve kira gelirleri
  • Türkiye’ye geri dönüleceğine dair olan tüm evraklar (tapu ve de çalışılan kuruma ait olan iş sözleşmesi tarzındaki tüm kanıtlayıcı evraklar)
  • 18 yaş altı için muvafakatname ve de kendisine sponsor olan kişinin belgesi
  • Çalışanlar için: Maaş bordrosu (3 aylık, imzalı ve de kaşeli bir biçimde), kişinin işe giriş bildirgesi, BarkodluSGK Tescil ve Hizmet Döküm belgeleri, çalışılan kuruma ait olan ait imza sirküleri, Şirket evraklarını sunması gerekir.)
  • Devlet Memuru için: Bağlı bulunulan kurumdan alınmış olan çalışma belgesi, görev kartı ve izin belgesi,
  • Şirket sahibi ve ortakları için: Şirkette imza yetkilisi değil ise şirket ortağı olduğunu belirten antetli kağıda dilekçe, yetkilinin imza sirküleri, şirket evrakları ve Barkodlu SGK Tescil ve Hizmet dökümü sunmalıdır.
  • Emekli olan kişiler için: Emeklinin maaş banka hesap dökümü,  emeklilik kartı ya da emekliliğini gösteren Barkodlu SGK Tescil ve Hizmet dökümü, Emekli aylık bilgisi.
  • Çalışmayan kişiler için(Ev hanımı – Öğrenci): Sponsorun bilgileri, var ise eğer kira geliri, yine var ise sözleşmeleri
  • Ticari Vize veya Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesinde: Yanına gidilecek kişi tarafından gönderilmiş olan davetiye ve vatandaş ise pasaportun fotokopisi, oturum izni ile kalıyorsa oturum kartının önlü arkalı fotokopisi.
  • Öğrenciler için: Öğrenci belgesi, eğitim alınacak okuldan olan kabul belgesi ve sponsor belgesi
  • Tier 4 Vizesi için: Öğrenci belgesi, eğitim merkezinden alınan kabul belgesi, IELTS sonuç belgesi (B1 seviyesinde) CAS belgesi alımı için gerekli evraklar ve de sponsorun belgesi
  • Tier 1 Vizesi için : İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafınca alınmış üstün yetenekli olduğuna dair birey için verilmiş onay belgesi, B1 düzeyinde IELT sınav sonuç belgesi(Tier 1 puanlama sisteminde alınmış olan 75 ve üstü puan, minimum 2 milyon değerinde yatırım yapacak bireyler başvuruda bulunabilir)
  • Tier 2 vizesi için: Tier 2 puanlamasının dökümü, COS isimli belge, akademik/mesleki/profesyonel sertifika ve de mevcut tüm diplomalar, B1 seviyesinde olan İngilizce yeterlilik belgesi, çalışma izin mektubu
  • Tier 5 vizesi için: Lisanslı kurumdan alınan sponsorluk desteği ve de COS belgesinin orijinali.

Şahsi Banka Hesap Dökümü ( Her ay sonu 1000 GBP bakiyesi olan, Son 6 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.)

          Önemli not: İngiltere’deki sponsor COS Mektubunda İngiltere’deki yaşam giderlerini karşılayacağını belirtti ise gidecek kişinin Şahsi Banka Dökümü sunmasına ve daha önceki şirket evraklarını sunmasına gerek yoktur.

Bu konuda eğer kafanıza takılan herhangi bir soru işareti olur ise hiç çekinmeden bizi arayabilirsiniz. Size en doğru en güncel bilgileri her zaman için verebiliriz.

İngiltere Vizesi Başvuru Şartları

İngiltere vize başvuru şartları aşağıda yazılı olduğu gibidir:

  1. Öncelikli olarak hangi vize türü olursa olsun kişi ister uzun ister kısa süreli vize başvurusunda bulunursa bulunsun mutlaka her seferinde parmak izi vermelidir
  2. Sunulan evraklar doğru eksiksiz ve hatasız olmalıdır
  3. Başvuru formu İngilizce dilinde doldurulmalıdır.
  4. Seyahatine en fazla 3 ay kala başvuru yapılabilir.
  5. 6. Kişinin banka hesabında mutlaka seyahate yetecek para olmalıdır

İngiltere Vizesi İçin Randevu Alma

İngiltere vizesi başvurunuza randevu alabilmeniz için İngiltere Konsolosluğunun resmi sitesinden online başvuru formunu eksiksiz doldurmanız ve online ödemenizi yapmış olmanız gerekir.

İngiltere Vize Reddi Durumunda Ne Yapılmalı?

İngiltere vize başvurunuz oturum almak için ise ve ret aldıysanız yine İngiltere Konsolosluğu sitesi üzerinden sonuca itiraz edebilirsiniz. Kısa süreli vize başvurularında itiraz hakkınız bulunmamaktadır. Eğer ret aldı iseniz ret mektubunuz ile birlikte ofisimize gelerek vize uzmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kısaca bu yazıda İngiltere vizesi için genel olarak verilebilecek bilgiler bu şekildedir. Kafanıza takılan başka sorular olursa o zaman anında bizi arayabilirsiniz. Firmamız her zaman için size yardımcı olmanın kıvancını yaşar.

Editör: Muhammet